Šiuos kruasanus galite pagaminti per 20 min. Nereikia nei mielių, nei minkymo, o jų skonis – lyg iš kepyklos  ()

Kai užsinorime ko nors saldaus ir greito, nebūtina praleisti valandų valandas virtuvėje, kad pasigamintume desertą kaip iš konditerijos skyriaus. Pasirodo, užtenka mažiau nei pusvalandžio, kad galėtume mėgautis gardžiais kruasanais. Štai kaip juos pasiruošti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartais norisi ko nors skanaus, ką galima pasigaminti vos per kelias minutes, be didesnių pastangų. Tokiu atveju verta išbandyti kruasanų receptą, kuriuos pagaminsime per 20 minučių – be mielių ir be tešlos minkymo. Be to, jie puikiai tiks ir kaip skubi išeitis, jei netikėtai užsuka svečių. Štai kaip juos pasigaminti.

Tai padarysi vos per 20 minučių

Kai norime ką nors paruošti greitai, verta išsikepti kruasanus iš sluoksniuotos tešlos. Jų privalumas tas, kad priklausomai nuo nuotaikos, galima juos pasigaminti tiek sūrius, tiek saldžius. Be to, jie kepa itin greitai, todėl puikiai tinka netikėtiems svečiams pavaišinti.

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
6579 3 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Kruasanams pasigaminti tereikės vienos pakuotės sluoksniuotos tešlos, geriausia – XXL dydžio. Renkantis atkreipkite dėmesį, kad tešloje būtų sviesto ir kuo mažiau nereikalingų priedų.

Žinoma, jei turime laiko, tešlą galime pasiruošti ir patys, tačiau jei norime greitai išsikepti skanius kruasanus, geriau naudoti jau paruoštą tešlą iš parduotuvės.

Kaip pasigaminti greitus ir paprastus kruasanus? Šį receptą verta įsiminti

Greitų kruasanų iš sluoksniuotos tešlos paruošimas itin paprastas. Jei norime saldžios versijos – puikiai tiks prie kavos – verta išbandyti šį receptą.

 

Reikės:

  • 1 sluoksniuotos tešlos lakšto,
  • apie 80 g mėgstamos uogienės arba saldaus kremo,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • cukraus pudros,
  • nebūtinai – smulkintų riešutų papuošimui.

Jei kruasanus planuojame ruošti iš anksto, tešlą verta išimti iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą – taip ji netrūkinės. Tešlą išvyniojame ant stalo ar pjaustymo lentos, švelniai ištiesiname ir sulyginame.

Tada ją perpjauname išilgai ir lengvai pakočiojame kiekvieną juostelę. Plonu peiliu supjaustome į vienodus trikampius – iš vieno lakšto turėtų gautis maždaug 6–7 gabalėliai. Prie kiekvieno trikampio pagrindo, maždaug 1 cm nuo krašto, dedame arbatinį šaukštelį įdaro.

 

Tuomet pradedame sukti nuo pagrindo link viršūnės. Ploną galiuką pakišame po apačia. Kiekvieną ragelį aptepame išplaktu kriaušinio tryniu ir, jei norime, apibarstome riešutais. Dedame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę (viršus–apačia režimas). Kruasanus išdėliojame ant skardos su tarpais, kad nesuliptų. Kepame apie 15 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus ir atvėsinus, apibarstome cukraus pudra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()