Vakar dienos kotletai bus kaip ką tik iškepti iš keptuvės. Išbandykite šį triuką ()
Vakarykščiai kotletai visai neprivalo būti kieti kaip padanga. Jei žinai, kaip juos tinkamai pašildyti, jie vėl įgaus traškią plutelę ir sultingą vidų. Šis paprastas triukas leis jiems išlikti tokiems pat skaniems, kaip ką tik iškepti.
© Digr (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/Cutlet#/media/File:Kotleta.JPG
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kotleto pašildymas – tema, kuri daugelyje virtuvių sukelia emocijas. Dauguma žmonių tiesiog įmeta juos į mikrobangų krosnelę, tikėdamiesi greito ir patogaus rezultato. Juk žinai, kuo tai baigiasi – ištrauki guminį, riebaluotą ir beskonį mėsos gabalą. Tačiau yra keletas paprastų taisyklių, kurių laikantis vakarykščiai kotletai gali būti tokie pat gardūs, kaip ką tik po kepimo. Užtenka įsiminti kelis dalykus.
Kaip geriausiai pašildyti kotletus, kad būtų sultingi ir traškūs?
Pirma taisyklė: pamiršk mikrobangų krosnelę. Tai blogiausia, ką gali padaryti kotletams – vietoj traškios plutelės ir minkšto vidaus gausi guminį, susitraukusį mėsos gabalą, kurio kartais net nesinori valgyti. Kur kas geresnis sprendimas – orkaitė. Įkaitink ją iki 170 °C, sudėk kotletus į karščiui atsparų indą, uždenk aliuminio folija ir pašildyk apie 15 minučių. Taip plutelė švelniai apskrus, o mėsa išliks drėgna.
|
Jei labiau mėgsti tradicinius būdus, kotletus gali pašildyti keptuvėje – tik daryk tai protingai. Naudok minimalų kiekį aliejaus arba rinkis tefloninę keptuvę. Kepk lėtai, ant mažos ugnies, maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Venk stiprios kaitros – kitaip plutelė sudegs, o vidus liks šaltas.
Idėjos, kaip suteikti kotletams „antrą gyvenimą“
Nebūtina jų šildyti klasikiniu būdu. Iš vakarykščio kotleto galima sukurti visai naują patiekalą – ir tam neprireiks daug pastangų. Supjaustyk mėsą juostelėmis, sudėk į tortiliją su daržovėmis, česnakiniu padažu ir trupučiu sūrio. Susuk viską į šiltą paplotį – ir turėsi greitą, bet sveikesnę „fast food“ versiją.
Kitas variantas – salotos, pavyzdžiui, su pomidorais, agurkais ir alyvuogėmis Viduržemio jūros stiliumi. Supjaustytas kotletas kaip baltyminis priedas tiks idealiai. O jei norisi kažko šilto, sudėk juos į kepimo indą, užpilk pomidorų padažu, pridėk pievagrybių ir svogūnų, pabarstyk sūriu ir kepk 20–30 minučių 160 °C temperatūroje.
Prieš dėdamas kotletus į šaldytuvą, leisk jiems visiškai atvėsti. Laikyk sandariame inde, geriausia – atskirtus popieriumi, kad plutelė nesudrėktų. Taip kitą dieną juos bus daug lengviau pašildyti, o mėsa išliks skani ir tikrai nepavirs į padangą.
