Tai sveikiausia mėsa, tačiau lietuviai jos nevalgo. Ji lenkia net kalakutieną  ()

Tai biologiškai švaresnė, itin maistinga mėsa.



© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais laikais turime prieigą prie daugybės įvairaus maisto produktų. Dažniausiai renkamės paukštieną ar kiaulieną, nes jų galima nebrangiai įsigyti bet kuriame prekybos centre. Vis dėlto kartais verta pasilepinti ir kitokia – sveika bei skania mėsa. Ji liesesnė, turi daug lengvai pasisavinamų baltymų ir mažiau dirbtinių priedų, nes gaunama iš natūralios aplinkos.

Stirniena, šerniena ar elniena – tai viena sveikiausių ir mažiausiai perdirbtų mėsų. Nepaisant to, palyginti su paukštiena ar kiauliena, ji retai patenka ant pietų stalo. Šalyje ji beveik pamiršta, nors turi gilias tradicijas – kadaise buvo prestižo simbolis didikų vaišėse. Galbūt taip yra todėl, kad ši mėsa brangesnė, sunkiau prieinama (už kokybę reikia mokėti) ir ne visi moka ją tinkamai paruošti. Tačiau verta įdėti šiek tiek pastangų, išleisti kiek daugiau ir įtraukti ją į savo mitybą, nes ši mėsa paprastai nėra prisotinta chemikalų. Ji liesesnė, skanesnė ir labai vertinga maistiniu požiūriu.

Kodėl verta valgyti žvėrieną? Viena sveikiausių mėsos rūšių

[Kuponai. Tik kartą metuose!] 11.11 išpardavimas prasideda. Milžiniškos nuolaidos ir beprotiška prekių gausa
3879

Puikiai žinoma Banggood elektroninė parduotuvė pristato 11.11 išpardavimą ir ta proga paruošė neįtikėtinų pasiūlymų mums visiems. Paskubėkite jais pasinaudoti.

Išsamiau

Žvėrieną tikrai verta įtraukti į savo racioną. Skirtingai nei dauguma pramoniniu būdu auginamų mėsų (ypač paukštiena, dažnai papildyta dirbtiniais priedais ir antibiotikais), ji yra natūralesnė ir be chemikalų. Žvėriena kruopščiai tikrinama ir dažniausiai parduodama specializuotose parduotuvėse, todėl jos kaina aukštesnė. Tai biologiškai švaresnė, itin maistinga mėsa – liesa, turinti mažai riebalų, bet daug aukštos kokybės baltymų, geležies, cinko, omega-3 rūgščių ir B grupės vitaminų (ypač B12).

 

Ji turi palyginti mažai kalorijų – pavyzdžiui, šerniena turi tik apie 103–114 kcal / 100 g, o kiauliena – beveik dvigubai daugiau. Todėl žvėriena puikiai tinka tiems, kurie stengiasi kontroliuoti svorį, cholesterolio kiekį kraujyje, rūpinasi širdies bei viso organizmo sveikata.

Su kuo geriausiai dera žvėriena? Tinkamai paruošta pranoksta net kalakutieną

Žvėriena – tai ne tik natūraliausia mėsa mūsų šalyje, bet ir viena skaniausių. Ji pasižymi ypatingu, sodriu skoniu – ypač elniena ar stirniena. Virtuvėje ji geriausiai dera su priedais, kurie pabrėžia jos savitą skonį, bet jo neužgožia.

 

Puikiai tinka saldžiarūgščiai pagardai – spanguolių ar bruknių padažas, kepti obuoliai, miško uogų džemai. Prieskoniai, kurie ypač tinka žvėrienai, yra aromatingi ir žoliniai: čiobreliai, rozmarinas, lauro lapai, mairūnas, česnakas, kadagys.

Kaip garnyrą galima rinktis daržoves – morkas, burokėlius, salierus, raugintus agurkus, raudonuosius kopūstus ar petražoles. Žvėriena taip pat puikiai dera su bulvių koše ar grikių koše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(2)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: