Gerkite kelis kartus per savaitę. Tai padeda širdžiai ir mažina kraujospūdį  ()

Daugybė mokslinių tyrimų patvirtina, kad geriant jas kelis kartus per savaitę galima sustiprinti imuninę sistemą, širdies ir kraujagyslių veiklą bei prisidėti prie kraujospūdžio mažinimo – ir tai tik dalis jų naudos.



© Alexas_Fotos (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/tomato-juice-basil-vegetables-food-8797323/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Senjorams vertėtų kelis kartus per savaitę gerti šias sveikas sultis. Jos turi gana specifinį skonį, kurio ne visi mėgsta, tačiau tikrai verta perlipti per save. Ypač šiuo metų laiku rekomenduojama jų gerti reguliariai, nes jos teigiamai veikia imunitetą, be to, stiprina širdį ir mažina kraujospūdį.

Nors rinkoje galima rasti daug papildų, skirtų senjorų sveikatai gerinti, natūralūs sprendimai dažniausiai duoda geriausius rezultatus. Dėl šios priežasties vyresnio amžiaus žmonėms verta pradėti reguliariai vartoti pomidorų sultis. Daugybė mokslinių tyrimų patvirtina, kad geriant jas kelis kartus per savaitę galima sustiprinti imuninę sistemą, širdies ir kraujagyslių veiklą bei prisidėti prie kraujospūdžio mažinimo – ir tai tik dalis jų naudos.

Kodėl verta gerti pomidorų sultis? Žinomas dietologas pateikė svarbią priežastį

Žinomas dietologas dr. Bartekas Kulczyńskis viename savo „YouTube“ vaizdo įraše pasakojo apie vertingas pomidorų sulčių savybes. Jo teigimu, visiškai natūralios sultys gali būti naudingesnės organizmui nei daugelis parduotuvėje randamų papildų.

[Kuponai] „Jis lenkia net ir šveicarus!“ Pasaulinė sensacija, laimėjusi laikrodžių „Oskarus“. Spec. pasiūlymai technologijos.lt skaitytojams (Video)
2351 1

Šių laikrodžių galima įsigyti daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje, jais pasitiki virš 500 000 naudotojų. Pelnė net 17 tarptautinių dizaino apdovanojimų, tarp kurių ir laikrodininkystės „Oskarai“. Žiniasklaidos ir apžvalgininkų išliaupsinti modeliai, apie kuriuos greičiausiai net negirdėjote.

Išsamiau

Be to, kai kuriais atžvilgiais jos net lenkia pačius pomidorus, nes turi daugiau likopeno nei žali pomidorai. Būtent todėl liūdna, kad senjorai taip retai jų griebiasi.

„Mūsų organizmas geriau pasisavina pomidorų sultyse esantį likopeną nei tą, kuris yra žaliuose pomidoruose. Mokslinėje literatūroje nurodoma, kad vienoje stiklinėje pomidorų sulčių yra apie 20 mg likopeno“, – aiškino dr. Bartekas Kulczyńskis.

Stiprina širdį, imunitetą ir mažina kraujospūdį. Verta gerti kelis kartus per savaitę

Dėl didelės likopeno koncentracijos pomidorų sultis verta gerti reguliariai. Specialistai pataria tai daryti bent kelis kartus per savaitę. Likopenas – natūralus antioksidantas, kuris padeda širdies ir kraujagyslių sistemai.

 

Reguliarus šių sulčių vartojimas padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus ir mažina aterosklerozės riziką. Tyrimai parodė, kad žmonėms, kurių kraujyje buvo aukštas likopeno kiekis, insulto rizika buvo net 26 % mažesnė, o išeminės širdies ligos – 13 % mažesnė.

Taip pat pomidorų sultys siejamos su mažesne vėžio rizika – skrandžio vėžio tikimybė gali sumažėti iki 27 %, o kasos vėžio – iki 31 %. Ir tai dar ne viskas: vos 300 ml per dieną pakanka, kad sumažėtų uždegiminių molekulių kiekis organizme.

Geriausia gerti nesūdytas pomidorų sultis, nes druska kelia kraujospūdį. Tad sveikiausias variantas – namuose ruoštos sultys, juolab kad Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja per dieną suvartoti ne daugiau kaip 5 g druskos.

Naminių pomidorų sulčių receptas be druskos ir konservantų

Naminės pomidorų sultys senjorams (ir visiems norintiems) paruošiamos labai paprastai. Užtenka prinokusių pomidorų ir kelių kitų ingredientų.

 

Reikės:

  • 1 kg prinokusių pomidorų (pvz., avietinių),
  • 0,5 stiklinės vandens (arba daugiau, jei norite skystesnių sulčių),
  • bazilikų, petražolių, raudonėlio – pagal skonį,
  • kelių lašų citrinos sulčių ilgesniam galiojimo laikui ir papildomam skoniui.

Paruošimas:

  • Nuplikykite pomidorus ir nulupkite jų odelę.
  • Supjaustykite gabalais, sudėkite į puodą ir virkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol jie visiškai suirs.
  • Pertrinkite per sietą arba sutrinkite blenderiu, kad gautumėte vientisas sultis.
  • Įpilkite vandens, kelis lašus citrinos, pakaitinkite ir supilstykite į išplikytus stiklainius.

Pomidorų sultys puikiai dera su morka ar salierų stiebais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: