Mėsa, nuo kurios kyla kraujospūdis ir cholesterolis: įvardytos pavojingiausios rūšys!  (1)

Gali neigiamai paveikti sveikatą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Alexas_Fotos (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/minced-meat-flesh-minced-meat-raw-1747907/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėsa yra svarbi daugumos žmonių mitybos dalis, tačiau kardiologai teigia, kad kai kurios jos rūšys gali neigiamai paveikti sveikatą, ypač širdies sveikatą, rašo „Parade“.

Nors mėsa yra svarbus baltymų ir geležies šaltinis, ji taip pat gali padidinti daugelio ligų, įskaitant širdies ligas, diabetą ir plaučių uždegimą, riziką, kaip rodo 2021 m. atliktas tyrimas. Pasak dr. Joyce Oen-Hsiao, augalinė mityba teikia didžiausią naudą širdžiai, ypač mažinant cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.

„Augalinis maistas yra neriebus ir gausus skaidulų, kurios padeda mažinti cholesterolio kiekį. Padidinus daržovių, vaisių, neskaldytų grūdų ir ankštinių augalų vartojimą, sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika“, – aiškina gydytoja.

[Kuponai] „Jis lenkia net ir šveicarus!“ Pasaulinė sensacija, laimėjusi laikrodžių „Oskarus“. Spec. pasiūlymai technologijos.lt skaitytojams (Video)
3449 1

Šių laikrodžių galima įsigyti daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje, jais pasitiki virš 500 000 naudotojų. Pelnė net 17 tarptautinių dizaino apdovanojimų, tarp kurių ir laikrodininkystės „Oskarai“. Žiniasklaidos ir apžvalgininkų išliaupsinti modeliai, apie kuriuos greičiausiai net negirdėjote.

Išsamiau

Dr. Oen-Hsiao išskiria dvi mėsos rūšis, kurios ypač kenkia širdies sveikatai. Pirma, yra raudona mėsa, ypač jos riebalinės dalys.

„Raudonoje mėsoje yra daug sočiųjų riebalų, kurie gali padidinti MTL cholesterolio kiekį – blogojo cholesterolio, kuris kaupiasi arterijose ir gali sukelti užsikimšimus, padidindamas širdies priepuolio ar insulto riziką“, – įspėja ji.

 

Antroji mėsos rūšis – delikatesai ir dešrainiai, kuriuose gausu sočiųjų riebalų ir natrio. Didelis natrio kiekis gali sukelti aukštą kraujospūdį ir tinimus.

Dr. Oen-Hsiao taip pat pažymi, kad per didelis raudonos mėsos vartojimas padidina nutukimo ir vėžio riziką. Delikatesuose ir dešrainiuose dažnai yra nitratų, kurie, kaip įrodyta, prisideda prie vėžio ir aukšto kraujospūdžio.

Straipsnio nereikėtų laikyti medicininiu patarimu. Prieš priimdami bet kokius sprendimus, visada pasitarkite su gydytoju ir kreipkitės į specialistus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(2)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: