Ji beveik neturi kaulų ir kepant nesubyra. Ši žuvis puikiai tinka ne tik Kūčių vakarui ()
Kepant ji išlieka vientisa dėl didelio kolageno kiekio.
© Ali Dashti (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/rice-and-meat-with-spices-17649370/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Artėja Kūčios, tad tikrai valgysime žuvį – ant stalo tradiciškai atsiranda jūros lydeka, silkė ir karpis. Į sąrašą verta įtraukti šiaurinę vilkžuvę – žuvį, kuri tinka ne tik šventėms, bet ir kasdieniam valgymui. Ji turi baltymų ir omega-3 riebalų, o jos mėsa tvirta, švelni ir nesubyra kepant.
|
Šiaurinė vilkžuvė – vandenyno žuvis iš Šiaurės Atlanto, dažniausiai randama Islandijos, Norvegijos ir Kanados pakrantėse. Prekyboje parduodama filė be odos ir kaulų, todėl lengva paruošti. Kepant ji išlieka vientisa dėl didelio kolageno kiekio.
Šventėms ją galima kepti orkaitėje su sviestu, krapais ir citrina arba troškinti su daržovėmis. Kasdien puikiai tinka keptas keptuvėje ar grilyje su bulvėmis, salotomis, taip pat naudoti burgeriuose, sriubose ir troškiniuose.
