Nervų užšaldymas – naujas metodas lytiniam aktui pratęsti  (5)

Eksperimentinė metodika „Prologo“ gali išspręsti priešlaikinės ejakuliacijos problemą. Jos esmė tokia: lytiniame organe esantys nervai užšaldomi, kas leidžia lytiniam aktui trukti tris kartus ilgiau nei įprastai, rašo meddaily.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši metodika jau išbandyta su 24 savanoriais, kuriems prieš tai nepadėjo standartinis gydymas. Iki eksperimentinės terapijos jų lytinis aktas vidutiniškai trukdavo 36 sekundes, o po jos – 110 sekundžių.

Ejakuliacijos pradžia praėjus dviem minutėms laikoma norma, konstatuoja mokslininkas Davidas Prologo iš Case Western Reserve universiteto Medicinos mokyklos.

Taikant jo metodiką reikia atlikti intervencinę procedūrą: plonyte adata praduriama oda prie bambos, toliau ji pasiekia vieną iš dviejų dorsalinių lyties organo nervų ir užšaldo jį. Manoma, kad pernelyg didelis šių nervų aktyvumas lemia priešlaikinę ejakuliaciją. Procedūra trunka apie 45 minutes, o kainuotų apie 3500 dolerių.

Per tris savanorių stebėjimo mėnesius eksperimentą kartu su kolegomis atliekantis mokslininkas neužfiksavo kokio nors šalutinio poveikio. Vis dėlto abejojama, kad šios procedūros poveikis bus ilgalaikis. Kai kurie savanoriai prisipažino, kad trečią mėnesį po užšaldymo priešlaikinės ejakuliacijos problema sugrįžo. Todėl nervo užšaldymo procedūrą gali tekti pakartoti.

Tokios metodikos šalininkai tikisi, kad kada nors tai taps standartiniu gydymo metodu. Tuo metu nepriklausomi ekspertai abejoja jo saugumu dėl galimų ilgalaikių pasekmių.

Kaip rodo statistika, su priešlaikinės ejakuliacijos problema susiduria nuo 20 iki 38 procentų vyrų. Tai labiausiai paplitusi lytinės disfunkcijos forma. Šiuo metu tokiems pacientams siūlomi antidepresantai, anestetiniai tepalai bei kremai ir elgesio terapijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: