Pažadai išpildyti: savaitgalį eteryje pasirodė pirmoji laida „Mokslo sriuba“ (Video)  (26)

Šeštadienį ryte, interneto eteryje startavusi pirmoji „Mokslo sriubos“ laida, prie kompiuterių ekranų priviliojo įdomiam mokslui neabejingus smalsuolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie laidos anonsą mes jau rašėme praėjusios savaitės pabaigoje. Kaip anonse laidos vedėjas Ignas Kančys ir žadėjo, šeštadienio ryte į internetą buvo patalpinta pirmoji laida, kurioje gyva ir suprantama kalba pristatytas termobranduolinės energetikos projektas ITER bei šiuo metu į Marsą skriejantis NASA tyrimų zondas „Curiosity“.

Mokslu besidomintiems žiūrovams šie projektai toli gražu ne naujiena, tačiau fragmentiškai žinias sekantiems žmonėms susisteminta informacija turėjo būti pakankamai įdomi ir naudinga.

Kartu su pirmąja laida jos kūrėjai išplatino ir pranešimą spaudai, tad jau savaitgalį apie „Mokslo sriubą“ rašė įvairūs interneto šaltiniai. Per dvi savaitgalio dienas Youtube patalpintos laidos peržiūrų skaitliukas priskaičiavo virš 2100 peržiūrų – kaip televizinio formato laidai gal ir ne per daugiausiai, bet kaip pirmam blynui – visai neblogas rezultatas.

Priminsime, jog interneto TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. Kiekvieną šeštadienį „Mokslo sriubą“ galima ragauti adresu www.mokslosriuba.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: