Paskutinė pirmojo sezono „Mokslo sriubos“ laida – apie didįjį greitintuvą ir visatos paslaptis (Video)  (11)

Aštuntoje ir tuo pačiu – paskutinėje pirmojo sezono laidoje „Mokslo sriuba“ jos kūrėjai toliau pasakoja apie CERN dirbančius fizikus ir jų tyrimų sritis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusioje laidoje papasakojau apie Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizaciją. Ši organizacija ir jos mokslininkų tyrimai privertė daugelį aikčioti iš nuostabos ir susižavėjimo. Dabar, CERN užsimojo dar smarkiau. Jos didysis hadronų priešpriešinių srautų greitintuvas – tai vienas didžiausių kada nors vykdytų mokslinių eksperimentų mūsų Žemėje“, – paskutinę pirmojo sezono laidą pradeda „Mokslo sriubos“ vedėjas Ignas Kančys.

Didžiajame greitintuve vykdomų eksperimentų metu, mokslininkai stengiasi atkurti sąlygas, kurios egzistavo mažiau nei milijardinę sekundės dalį po visatos susikūrimo. Kyla klausimas, kam to reikia? Bambekliai dar pridurs, kad tai tik pinigų švaistymas. Apie visa tai ir dar daugiau žiūrėkite naujausioje laidoje:

„Vasaros metu nė neketiname snausti! Norime tęsti veiklą, susipažinti su mokslo populiarinimo srityje veikiančiomis VšĮ, išsinagrinėti padėtį ir matomai registruotis ir rašyti projektus. Toks laukia vasaros iššūkis! Ačiū dar kartą visiems mūsų žiūrovams, aktyviems komentatoriams ir tikriems draugams – susimatysime rudenį“, – trumpam atsisveikina „Mokslo sriubos“ kūrėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: