Ilgiausi pasaulyje smėlio paplūdimiai. Kuršių nerijos smėlynai – ilgiausi Europoje  (0)

Dalis poilsiautojų mėgsta ne tik pagulėti paplūdimyje, bet ir jais pasivaikščioti ar per smėlį minti dviračiais. Įveikti ilgiausius pasaulyje paplūdimius nepakaks ir kelių dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgiausiu pasaulio paplūdimiu (nuotrauka - viršuje) Praia do Cassino smėliu gali nupėdinti net 254 kilometrus. Jis plyti Brazilijos pietuose, tarp Molhes da Barra ir Barra do Chuí, ir tęsiasi iki pasienio su Urugvajumi. Jis įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Smėliu galima vaikštinėti dienų dienas, o naktimis ilsėtis kopose.

Antroji vieta priklauso Jungtinėse Valstijose, Meksikos įlankoje esančiai Padre salai, kurios ilgis – 210 kilometrų.

Trečiuoju pagal ilgį pasaulyje laikomas Australijos Viktorijos valstijoje plytintis Devyniasdešimties mylių paplūdimys. Kaip skelbia ir pats pavadinimas, jis tęsiasi apie 90 mylių (151 km) – nuo Port Alberto iki Lakes Entrance. Maudynėms šiame paplūdimyje bangos kiek per stiprios, tad poilsiautojai mieliau renkasi banglentes arba ilgojo nuotolio žygius.

Ketvirtuoju tituluojamas Bangladeše esantis Koks Bazaras (Cox Bazar). 120 km ilgio smėlio paplūdimys driekiasi palei Bengalijos įlanką.

Ilgiausi smėlynai Europoje

98 kilometrai – toks ilgiausias Senojo žemyno paplūdimys. 52 kilometrus jis tęsiasi palei Lietuvos pakrantę, o likusius 46 km – Rusijos Kaliningrado sritimi. Kuršių marias nuo Baltijos jūros skirianti Kuršių nerija garsėja smėlio kopomis.

Tuo tarpu ilgiausias Vokietijos paplūdimys tęsiasi apie 40 kilometrų ir net neturi pavadinimo. Jis plyti šiaurės vakaruose – Zylto (Sylt) salos pakrantėse, netoli pasienio su Danija.

Visgi yra tikinčių, kad ilgiausias pasaulyje paplūdimys yra ne kur kitur, o Prancūzijoje. Esą jis tęsiasi visa Atlanto vandenyno pakrante – nuo Žirondos (Gironde) žiočių Prancūzijoje iki pat Ispanijos pasienio iki užima 255 kilometrus. Deja, šis paplūdimys negali pasigirti ištisais smėlynais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)