Neregėti šamai milžinai gąsdina vokiečius  (5)

Milžiniško dydžio šamas Bavarijoje gąsdina žmones, Austrijoje žuvis užpuolė 14-etę plaukikę. Vokiečiai nustebę – jų vandenyse, Iseno slėnyje, gyvena žuvis mutantė, tarsi Lochneso ežero pabaisa. Didelė žuvis, apie kurią ne tik kalbama, ją jau matė ne vienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žuvis po vandeniu nusitempė antis, puolė gulbes ir mirtinai išgąsdino nedidelius šunis. Didžiulis šamas yra 2,5 metro ilgio. Apie tai praneša agentūros ir laikraščiai. Žvejai pasibaisėję, nes monstras upėje suės visas žuvis.

Anot vokiečių portalo welt.de, nors ilgi šamai gal ir neturėtų stebinti, tačiau kai jie tokie milžiniški, jie labiau panašėja į piranijas. Skirtumas tik tas, kad suaugusios piranijos nebeauga, o šamai sensta ir ilgėja. Zoologai skaičiuoja, kad šamas gali išgyventi ir 40, ir 80 metų. Toks milžinas ir gyvena Vokietijos upėje Isen.

Žuvį upėje matęs vokietis Gesneris ją apibūdino kaip „šlykščią, didžiulę žuvį, kuri turi šlykštų snukį“.

Teigiama, kad prieš tris savaites Austrijoje 14-etę mergaitę vandenyje, apie 150 metrų nuo kranto, užpuolė žuvis. Apie įvykį pranešė Austrijos žvejų žurnalas. Jis pranešė, kad mergaitę gilyn nusitempti norėjo dviejų metrų ilgio šamas. Tai specialistai nustatė iš žymės ant kūno. Jų manymu, mergaitę užpuolė neršianti žuvis.

Anot welt.de, pranešimai apie didžiules žuvis pasirodo periodiškai. Didžiuliai šamai buvo matomi Berlyno Schlachten ežere bei kituose telkiniuose. 2008 metais moteris po užpuolimo kreipėsi į medikus, tuomet ekspertams kilo įtarimų, jog ją užpuolė šamas.

Apie šamus milžinus praneša ir patys žvejai. Ne vienam pavyko sužvejoti įspūdingus laimikius. Liepą vienas žvejys pagavo 2,16 metrų ilgio šamą. Pakvietęs fotografus vyras pasakojo, jog jo rekordas – 2,21 m šamas. Didžiausias užfiksuotas laimikis buvo pagautas šiaurės Italijoje. Šamas buvo 2,78 m. ilgio, svėrė 148 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (5)