Haliucinacijos, kurias sukelia žaibas  (10)

Kartą 23 metų alpinistę, kopiančią į kalno viršūnę, trenkė žaibas. Po gelbėjimo darbų, gydymo vaistais ir tris dienas trukusios komos ji pabudo… keistame pasaulyje, – praneša Britų medicinos žurnalas (BMJ – British Medical Journal).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip išaiškėjo vėliau, žaibas kliudė galvos smegenų žievės regos projekcinę zoną. Po to, kai pacientė atsipeikėjo, ją ėmė persekioti neįprasti regimieji vaizdai: nepažįstami žmonės, gyvūnai ir daiktai, kurie buvo su įvairiomis „dekoracijomis“ – lyg ji būtų patekusi į kažkokį nepaprastą kino filmą.

Pavyzdžiui, jai pasirodė pagyvenusi moteris, kuri sėdėjo ant briaunoto radiatoriaus ir vis plonėjo, plonėjo… kol, galų gale, neįkrito į vieną iš plyšių. Paskui atsirado kaubojus – iš pradžių jis buvo kaip mažas taškelis tolumoje, paskui ėmė artintis. Jis prijojo prie merginos ir staiga pradėjo į ją šaudyti, dėl ko ji pasijuto iš niekur negalinti laukti pagalbos, kadangi iš baimės negalėjo pajudėti iš vietos ar sušukti.

Kitame vaizdinyje du daktarai vyrai (vienas rudaplaukis, kitas brunetas) ir moteris – visi užsidėję keistus akinius metaliniais rėmeliais ir nenatūraliais rudai raudonais veidais – deginosi ant gultų, po to užsiėmė seksu, o po to pradėjo imti iš jos kraują analizei.

Tokios haliucinacijos pakaitomis su kliedesiais tęsėsi ištisas 20 valandų.

Kada vaizdiniai pasirodydavo, pacientė nesuprasdavo, ar jie yra realūs, ar ne, bet iš pradžių bijojo apie juos kalbėti, kad nepasirodytų išprotėjusi. Po keleto dienų haliucinacijos baigėsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: