Nepilotuojama „SpaceX“ kapsulė atskrido į Tarptautinę kosminę stotį (Video)  (0)

Privati nepilotuojama amerikiečių kosminė kapsulė sekmadienį atskrido į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), kuriai atgabeno maisto, mokslinių priemonių ir kitokios svarbios įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kapsulę „Dragon“ 10 val. 31 min. Grinvičo (12 val. 31 min. LIetuvos) laiku robotine ranka pagavo NASA 34-osios ekspedicijos vadas Kevinas Fordas ir skrydžio inžinierius Tomas Marshburnas, pranešė JAV pareigūnai. TKS tuo metu buvo virš Šiaurės Ukrainos.

Kapsulė, priklausanti korporacijai „SpaceX“, buvo apžiūrėta per kameras, nukreipta prie TKS modulio „Harmony“ į Žemę atsukto liuko ir pritvirtinta vadovaujant iš skrydžio kontrolės centro.

Pradinis planas buvo kapsulei prisijungti prie TKS šeštadienį ir į Žemę sugrįžti kovo 25 dieną, nusileidžiant Ramiajame vandenyne prie Meksikos Žemutinės Kalifornijos pusiasalio krantų.

Tačiau netrukus po penktadienio starto iš Kanaveralo kyšulio Floridoje iškilo problemų dėl kapsulės varytuvų, todėl jos prisijungimas prie TKS vėlavo. „SpaceX“ inžinieriai nustatė, kad tik veikia vienas iš keturių kapsulės variklių, kurie padeda manevruoti orbitoje. Vėliau problemos buvo išspręstos. Tačiau vėlavimas nepaveiks kapsulės nusileidimo ant vandens, kuris ir toliau planuojamas kovo 25 dieną, pranešė JAV kosmoso agentūra.

„Dragon“ atgabeno 544 kg krovinį; tai buvo antroji „SpaceX“ krovinių gabenimo į TKS misija. Tai taip pat trečia pagal kontraktą su NASA komercinė „SpaceX“ misija į TKS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (0)