Šiaurės Korėja prašo maisto iš Mongolijos  (26)

Nors pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Korėja su pasauliu kalbėjo grasinimais, badas šalyje privertė pakeisti jos retoriką bent jau su kaimynėmis. Naujasis Šiaurės Korėjos ambasadorius Mongolijoje oficialiai paprašė šios šalies pagalbos maistu, rašo „The Huffington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiaurės Korėja gali susidurti su dideliu maisto trūkumu. Todėl mes prašome Mongolijos išsiaiškinti galimybes pristatyti maisto siuntinių į Šiaurės Korėją“, – į Mongolijos prezidentą kreipėsi ambasadorius Hong Gyu.

Šiaurės Korėja nuolatinis maisto stygius jaučiamas jau kelis dešimtmečius – praėjusios amžiaus pabaigoje iš bado mirė apie milijonas šiaurės korėjiečių.

Nors Šiaurės Korėja pranešė, kad 2012 metais jiems pavyko nuimti ganėtinai didelį derlių, ekspertai teigia, kad šaliai vis tiek nepavyks išmaitinti savo gyventojų.

JAV teigia pasiryžusi apsvarstyti leidimą tiekti pagalbą maistu Šiaurės Korėjai, jeigu ji sutiktų įsileisti darbuotojus, kurie prižiūrėtų pagalbos skirstymą.

JAV nutraukė maisto siuntas į Šiaurės Korėją 2009 metais, kai ši iš šalies išsiuntė JAV pareigūnus, prižiūrėjusius, kaip skirstomas maistas.

Praėjusiais metais JAV planavo atnaujinti maisto siuntas, tačiau Šiaurės Korėja mainais nesutiko nutraukti branduolinės programos ir įsileisti Jungtinių Tautų inspektorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (26)