Netoli Žemės praskries 10 Titanikų dydžio asteroidas  (7)

Gegužės 31 dieną santykinai netoli Žemės praskries maždaug 2,7 km ilgio (maždaug 10 kartų didesnis nei „Titanikas“) asteroidas, skelbia NASA mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, šis dangaus kūnas nei mūsų planetai, nei Mėnuliui grėsmės nekelia, nes prie mūsų jis priartės maždaug 5,8 mln. km atstumu – maždaug 15 kartų toliau nei yra Mėnulio orbita. Tačiau tai yra artimiausias taškas nuo Žemės, kuriame šis asteroidas atsidurs per artimiausius 200 metų. NASA teigia, kad astronomams tai turėtų būti puiki galimybė stebėti asteroido paviršių naudojantis Žemėje esančiais radariniais teleskopais. Asteroidas pavadintas 1998 QE2 – pagal radimo metus ir tikslų laikotarpį, rašo „The Verge“.

„Tikimės užfiksuoti daug didelės raiškos vaizdų, kurie gali atskleisti įvairiausių asteroido paviršiaus savybių. Kai asteroidas būna taip arti, jis suteikia svarbią mokslinę galimybę jį išsamiai ištyrinėti, nustatyti jo dydį, formą, sukimosi kryptį, paviršiaus savybes ir kai ką apie jo kilmę“, - sakė NASA Reaktyvinių variklių laboratorijos astronomas Lance'as Benneris.

Gautus duomenis mokslininkai įtrauktų į didėjantį žinių apie Žemei artimus asteroidus bagažą – tai yra svarbi informacija, padedanti stebėti kitus objektus, kurie kelia grėsmę mūsų planetai, pavyzdžiui, tokius, kaip vasario mėnesį virš Čeliabinsko sprogęs meteoras.

Deja, asteroido negalima bus stebėti nenaudojant jokių įrankių ar netgi naudojantis mėgėjiškais teleskopais, taigi, mums belieka laukti, kol pirmuosius vaizdus tarp gegužės 30 d. ir birželio 9 dienos užfiksuos NASA teleskopai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: