Kam žmogui reikalingos delno linijos?  (1)

Kai kurie žmonės mano, kad žmogaus delno linijos pranašauja ateitį, kurią gali nuskaityti chiromantijos specialistai, rašo livescience.com. Tačiau vertinant labiau moksliškai, jų funkcija yra visai kitokia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Delno linijos, arba delno lenkimo vagos, padeda odai temptis ir lenktis. Be to, pagal delno linijos tam tikrais atvejais padeda diagnozuoti kai kurias medicinines būkles.

Žmogaus delno linijos susiformuoja dar gimdoje, apie 12 nėštumo savaitę, jas jau galima matyti ant kūdikio delno jam vos gimus.

Spaudžiant ranką į kumštį, delno linijos yra tos vietos, kur oda lenkiasi. Būtent dėl šių linijų mūsų delnų oda nesigarankščiuoja, todėl galime lengviau paimti daiktus į ranką. Tikriausiai dėl to giliausios delno vagos yra tose vietose, kur prie delno jungiasi pirštai.

Ant daugumos žmonių delnų yra trys ryškios, ilgos vagos, bet kartais vaga būna tik viena, informuoja JAV Nacionaliniai sveikatos institutai.

Vienintelė delno linija gali būti raidos anomalijų požymis. Kartais vienintelė linija ant delno yra ženklas, kad vaikas serga Dauno sindromu ar vaisiaus alkoholizmo sindromu. Tiesa, prieš pateikdami diagnozę medikai visuomet įvertina ir kelis kitus požymius.

Delno linijų kiekis ir gylis taip pat priklauso nuo rasės, šeimos ypatumų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(0)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: