Krokodilo Genos iliuzija-galvosūkis: kaip sukioti galvą jos... nesukiojant? (Video)  (7)

Galis susidaryti įspūdis, kad kai kuriuose portretuose vaizduojami veidai (pavyzdžiui, garsiosios "Monos Lizos") žvilgsniu sekioja po visą patalpą, kur bepasuktum. O štai mago Džerio Andruso sukurtas drakoniukas (iš akies trauktas Krokodilas Gena) moka dar geresnį triuką: jis paskui jus sekioja ne tik žvilgsniu, bet ir sukiodamas galvą. Nors jos nepasuka nė per milimetrą. Pala, pala... Sukioja galvą nepasukdamas galvos? Taip. Ir tuo pačiu dar ir apsuka galvą. Tik jau kitiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų tas Krokodilas Gena (vakariečiai jį nusprendė pavadinti Tyrannosaurus Rex, bet kas kaltas, kad vakariečiai "padaryti ne SSSR"?) yra kartoninis ir stovi vietoje it prikaltas – t.y., visiškai nejuda. Tačiau einant ratu aplink nejudantį Geną, atrodo, kad jis savo šelmiškai prašieptą snukį suka paskui tave. Nors iš tikrųjų nieko jis nesuka.

Kaip tai įmanoma?


Tai – dar vienas neseniai internete išgarsėjusio optinių iliuzijų meistro Brussupo pokštas (o jų Technologijos.lt skaitytojai jau matė, pvz., kad ir tos, kurios apmauna katinus) – "sekiojančio veido iliuzija" (angl. - hollow face illusion) Klausimas tik, nuo kada pas tiranozaurus veidai?

Triuko paslaptis – Krokodilas Gena yra ne plokščias (dvimatis, 2D), o erdvinis (trimatis, 3D). Be to, jo akys "veide" išdėstytos visai ne taip, kaip atrodo. Visa tai pamatysite vaizdo siužetą pažiūrėję iki pabaigos.

O susidomėjimo internete jis sulaukė milžiniško: per pirmąsias paras "YouTube" jis peržiūrėtas beveik tiek pat, kiek legendiniu tampantis kalėdinis Čako Noriso špagatas – daugiau kaip 4,5 mln. kartų.

(27)
(0)
(6)

Komentarai (7)