Širšės sunešė šiurpios formos lizdą  (4)

Žiniasklaidoje neretai pasirodo žinučių apie šiurpų širšių elgesį. Tačiau širšės žmones šiurpinti moka ir subtiliau. Štai tokį vaizdą išvydo seniai lankytos patalpos duris pravėrę vieno namo gyventojai. Jo autorės – širšės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – palei apleistą medinę žmogaus veido skulptūrą suneštas milžiniškas širšių lizdas, kurį seniai (kelerius metus) nelankytoje tėvo palėpėje rado "Reddit.com" vartotojas CountBubs. Beje, širšių lizdas apleistas, o patalpoje gausu negyvų širšių. Šiurpaus širšių meno kūrinio atradėjai bandė pajudinti lizdą, bet jokios reakcijos nesulaukta.

Tiesa, minėto tinklaraščio skaitytojai lizdą radusius žmones įspėjo elgtis atsargiau, mat lizdas nebūtinai yra apleistas – jame gali būti miegančių vabzdžių, kurie atgytų vos atšilus orams.

Širšės, skirtingai nei bitės, nuodus iš geluonies į pasirinktą auką gali suleisti ne vieną kartą – įgėlusios širšės nežūsta, o gali kovoti toliau. Be to, jų įkandimai dažnai būna skausmingesni.

"Pažįstu žmogų, kuris didžiulį širšių lizdą parsinešė namo ir pasistatė kaip unikalų interjero akcentą, - pasakojo kitas žinutės skaitytojas. – Tiesa, istorija nesibaigė taip taikiai, mat širšių lizdas buvo rastas ir pargabentas žiemą. Praėjus keletui dienų po pavasarinio orų atšilimo, kambarį okupavo iš žiemos miego pabudusios širšės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(6)

Komentarai (4)