Viduryje Tuniso dykumos dėl nežinomų priežasčių atsirado ežeras  (2)

Sibire dėl iki galo nepaaiškintų priežasčių veriasi duobės, o Tunise vyksta kiek kitokio tipo reiškiniai – lyg iš niekur viduryje karštos sausringos vasaros atsirado ežeras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ežeras užima maždaug hektarą ir yra 10–18 metrų gylio. Manoma, kad nedidelis žemės drebėjimas galėjo sulaužyti natūralią užtvanką su dirbtiniu rezervuaru ir tokiu būdu vanduo pasiekė paviršių. Vis dėlto vandeningas sluoksnis iki šiol nebuvo surastas, tad šia teorija remiamasi tik dėl to, kad kol kas nepavyko rasti jokių racionalių reiškinio paaiškinimų, rašo iflscience.com

Lygiai taip pat kaip ir su Sibiro skylėmis, ežeras nepastebėtas galėjo tyvuliuoti savaites ar net mėnesius iki tol, kol kas nors į jį atkreipė dėmesį – pietinė Tuniso dalis yra labai retai apgyvendinta.

Skelbiama, kad ežerą prieš tris savaitės aptiko piemenys, o tarptautinio žiniasklaidos dėmesio ežeras susilaukė per pastarąsias kelias dienas.

Prie Gafsa praminto ežero ėmė traukti poilsiautojai, nepaisant perspėjimų, kad jame gali būti nuodingų dumblių. Be to, ežeras gali būti radioaktyvus dėl šalia esančios fosfatų kasyklos. Fosfatų nuosėdos dažnai randamos kartu su uranu ir toriu, kurie kasant gali patekti į požeminius vandenis. Neįprasta tamsiai žalia ežero spalva žmonių nuo maudynių neatgrasė.

Ežeras rastas netoli tos vietos, kurioje buvo nufilmuota didžioji dalis „Žvaigždžių karų“ filmo.

Atrastas ežeras gal ir atgaivina besimaudančius gyventojus, tačiau aplink ežerą esančioms Tuniso gyvenvietėms jis džiaugsmo nekelia – mat ir taip sausros kamuojamos aplinkinių regionų vietovės dėl ežero tampa dar sausesnės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (2)