Vaikui implantavo 3D spausdintuvu pagamintą stuburo slankstelį  (1)

Šiuolaikinė medicina pradeda aktyviai naudoti 3D spausdinimo technologijos suteikiamus privalumus. Šį kartą apie savo pasiekimus dirbtinių implantų srityje pasigyrė Pekino universiteto gydytojai: jie praktiškai panaudojo technologiją, kurios klinikiniai bandymai vyko nuo 2012 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie stuburo slankstelį, pagamintą pasitelkiant 3D spausdintuvą. Vienos iš futbolo treniruočių metu 12-metis kinas gavo traumą. Tyrimų metu antrajame stuburo slankstelyje aptiktas piktybinis vėžins navikas, kurį nuspręsta pašalinti. Unikalios operacijos metu buvo implantuotas dirbtinis stuburo slankstelis, kurio pagrindą sudaro titano milteliai. Ši medžiaga naudojama daugumoje ortopedinių protezų, nes ji yra lengva, tvirta ir biosuderinama. Specialios skenavimo sistemos panaudotos tam, kad būtų sukurta ideali blogojo stuburo slankstelio kopija. Svarbu ir tai, kad titano slankstelyje yra daugybė ertmių, kurias vėliau užpildys kaulinė medžiaga, ir implantas taps natūralia kūno dalimi.

Tradicinis protezavimo būdas numato titano skobų intarpus, kurie pritvirtinami chirurginiu cementu ir specialiais varžtais. Tai yra gana grubus metodas, kalbant apie protezavimo tikslumą, o tai apsunkina sveikimo procesą.

Tiesa, mokslininkai praktiškai neturi duomenų apie tai, kaip greitai žmonės pasveiksta, jei implantuotas slankstelis, pagamintas su 3D spausdintuvu.

Kitus 3 mėnesius berniukas turės nešioti įtvarą, neleisiantį sukioti galvos. Dar daugiau laiko reikės, norint pasakyti, kaip progresyvi technologija pademonstruos savo galimybes realiame gyvenime. Sėkmės atveju 3D spausdinimas leis išspręsti dar vieną žmoniją kankinančią problemą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)