Dygliatriušis atsilaiko prieš liūtų gaują taikydamas neįprastą kovos taktiką (Video)  (1)

Praėjusią savaitę į vaizdo klipų svetainę youtube.com įkeltas vaizdo įrašas, kuriame liūtai privačiame Londolozi rezervate Pietų Afrikoje apsupa dygliatriušį. Visus kiek tik turi spyglius pašiaušęs žvėrelis nė neketina pasiduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jis yra tokioje situacijoje, kur niekas nenorėtume būti“, - savo bloge rašė Lucienas Beaumontas, kuris ir užfiksavo liūtų bei dygliatriušio susitikimą.

Dygliatriušis - graužikų būrio žinduolių genties gyvūnas, priklausanti dygliatriušinių (Hystricidae) šeimai. Tai pakankamai stambūs graužikai. Jo nugara, ypač užpakalinė dalis, apaugusi ilgais dygliais. Maisto (vaisių, šaknų, žolelių) dygliatriušis dažniausiai ieško naktį. Tai, ko gero, darė ir vaizdo įrašo filmavimo metu. Jo autorius L. Beaumontas paaiškina, kaip dygliuotasis gyvūnas elgėsi susidūręs su plėšrūnais:

„Dygliatriušis pradėjo įdomiai gintis: jis atbulas bėgdavo į kiekvieną liūtą, kuris prisiartindavo. Taip jis gynėsi nuo iškilusios grėsmės. Dygliatriušiai negali „iššauti“ savo spyglių į plėšrūną, kaip daugelis žmonių mano. Jų spygliai tiesiog turi savotiškas atšakas, kurios įsminga į plėšrūno snukutį ar letenas, jei jie pernelyg arti priartėja. Tuomet dygliai tiesiog išsitraukia tarsi iš tūtelės ir dygliatriušis dėl to jokios žalos ar skausmo nepatiria. Na, o plėšrūnas kenčia skausmą dėl įsmigusio spyglio“, - pasakojo vyras.

Liūtai atrodo šiek tiek sumišę, nes neaišku, iš kurios pusės griebti šį spygliuotį. Jie stoviniuoja aplink ir galiausiai palieka nedidelį gyvūnėlį ramybėje.

Taigi dygliatriušiui taktika „kovok užpakaliu“ pasiteisina. Tačiau visiems kitiems ji nerekomenduojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(39)
(4)
(35)

Komentarai (1)