Maža dėžutė, atversianti duris į tolimus kosminius skrydžius (Video)  (3)

Pirmasis į kosmosą išsiųstas 3D spausdintuvas į pasaulį paleido pirmą savo kūrinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš du mėnesius į Tarptautinė kosminę stotį (TKS) nugabentas aparatas šią savaitę atspausdino pavyzdinę savo paties detalę – dangtelį spausdinimo galvutės dėžutei, rašo AP.

Antradienį kosminės stoties vadas Butchas Wilmore'as iš spausdintuvo kameros išėmė nedidelė plastikinę detalę, kuri bus pargabenta į Žemę. Per kelias ateinančias savaites bus išspausdinta dar apie 20 detalių – visos jos bus siunčiamos į Žemę išsamiai analizei, skelbia NASA. Amerikiečių kosmoso agentūra tikisi, kad vieną dieną trimatis spausdinimas suteiks galimybę kosmose pasigaminti pakaitinių detalių sulūžusiai įrangai. O tai savo ruožtu gali atverti duris į tolimus kosminius skrydžius be atsarginių detalių tiekimo iš Žemės.

Kalifornijos valstijoje įsteigta bendrovė „Made in Space“, pagaminusi naudojimui kosmose skirtą spausdintuvą, šį įvykį pavadino „transformuojančia akimirka“. Nauja stačiakampė atspausdinta plokštelė – įmonės pirminiu vertinimu tinkama naudoti – yra su „Made in Space“ ir NASA pavadinimais.

„Kai pirmas žmogus iš akmens pasigamino įrankį, dar nebuvo galima nė pagalvoti, kad tą pačią fundamentalią idėją kažkada atkartosime kosmose“, - sąsajų su žmogaus evoliucija atrado bendrovės vadovas Aaronas Kemmeris.

Palyginimui su kosmose atsiradusiais gaminiais lygiai tokiu pačiu spausdintuvu bus gaminami analogiški produktai Žemėje, „Made in Space“ biure.

Kitais metais ketinama demonstracinį mažutį spausdintuvą pakeisti kur kas didesniu, komerciniu spausdintuvu.

Europos kosmoso agentūra 2015 metais tai papt ketina į kosmosą iškelti pačių pasigamintą 3D spausdintuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai (3)