Kas tarpsta barzdočių brūzgynuose? (Video)  (0)

Kad ir kaip dalis vyrų mėgsta bei prižiūri savo barzdą, joks šukavimas nepaslėps šių tyrimo išvadų: jūsų barzdoje gali būtų tų pačių bakterijų, kurių randama... išmatose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas buvo atliktas Albukerke, didžiausiame Naujosios Meksikos valstijos (JAV) mieste. Gatvėje sutikti barzdylos leido patikrinti, kas veisiasi jų barzdose, o mėginius patikrino „Quest Diagnostics“ mikrobiologas Johnas Golobicas, praneša „Action 7 News“.

„Manęs lengvai nenustebinsi, bet tai mane apstulbino“, – sakė J.Golobicas. Keliuose mėginiuose buvo atrasta pavojaus nekeliančių bakterijų, tačiau kai kurių „švarą“ būtų galima palyginti su tualetais.

„Tokių dalykų galima rasti fekalijose“, – sakė mikrobiologas.

Jei tai būtų miesto vandentiekio sistemos mėginiai, anot J.Golobico, vandens tiekimą tektų nutraukti, o sistemą – dezinfekuoti.

Tiesa, tai nereiškia, kad pavojingų bakterijų galima rasti daugelyje barzdų – norint daryti tokias išvadas reikėtų atlikti didesnio masto tyrimą. Visgi barzdų savininkų antrosios pusės turėtų gerai pagalvoti, ar prancūziškas bučinys po ilgos darbo dienos (ar kelionės motociklu) tikrai yra gera idėja.

J.Golobicas barzdyloms rekomenduoja dažniau valyti barzdą, plauti rankas ir vengti jų kontakto su veidu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: