Žinote, kaip išgyventi Marse? Papasakokite – NASA galbūt sumokės 5 tūkst. dolerių  (0)

NASA, vykdydama planą į Marsą nugabenti žmones, nusprendė į pagalbą pasitelkti ir visuomenę: paprastų žmonių prašoma pasidalinti idėjomis apie tai, kaip Raudonojoje planetoje gyvenantys kolonistai galėtų išgyventi, jeigu krovininiai laivai su atsargomis juos aplankytų tik kartą per 500 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį JAV kosmoso agentūra paskelbė, kad išdalins iki trijų 5000 JAV dolerių dydžio apdovanojimų geriausių išgyvenimo Marse idėjų autoriams, rašo businessinsider.com.au.

NASA ragina žmones „detaliai aprašyti savo idėjas, kaip išvystyti kosminiams pionieriams naudingus elementus, būtinus norint įsteigti ilgalaikę žmonių bazę Raudonojoje planetoje“.

„Idėjos gali būti susijusios su būstu, vandeniu, kvėpuoti tinkamu oru, ryšiais, fizinės būklės palaikymu, socialiniu bendravimu bei medicina. Bet konkurso dalyviai taip pat raginami apsvarstyti ir inovatyvius, kūrybingus elementus, kurie peržengia išvardintų pavyzdžių ribas“.

„Jeigu jus sudomino pasiūlymas, jūsų idėjos apie paviršiaus sistemas turėtų būti techniškai įgyvendinamos, ekonomiškai pagrįstos ir būtų minimaliai priklausomos nuo palaikymo iš Žemės“, rašoma NASA svetainėje.

JAV kosmoso agentūra yra numačiusi žmones Marso paviršiuje išlaipinti kažkada ketvirtame šio amžiaus dešimtmetyje. Praėjusių metų gruodį agentūra oficialiai pradėjo savo naują ambicingą programą „Next Giant Leap“ - pristatė ir išbandė naujos kartos kosminę kapsulę „Orion“, o taip pat paskelbė, kad naujos kartos „Space Launch System“ šeimos raketos bus pačios didžiausios iš visų, pastatytų iki šiol.

Šiuo metu NASA vykdo „Evolvable Mars“ kampaniją, kurios tikslas – suskaidyti išgyvenimo iššūkius, susijusius su kelione į Marsą ir gyvenimą šioje planetoje į mažus fragmentus. Pavyzdžiui, TKS astronautai šiuo metu dalyvauja eksperimente, kurio tikslas – nustatyti, kaip sveikatą paveiktų ilgalaikė kosminė kelionė.

Agentūra numačiusi kelionėms į Marsą gaminti daugkartinio naudojimo elementus ir tikisi, kad turint nuolatinę žmonių bazę už Žemės ribų, žmonija galės visam laikui apgyvendinti Saulės sistemą.

Idėjų NASA laukia iki birželio 7 dienos.

Manote, kad turite ką papasakoti NASA? Spauskite čia!
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (0)