Atskleista elektrinių ungurių medžiojimo paslaptis  (5)

Elektriniai unguriai yra išskirtiniai padarai tarp visos gyvūnijos Žemės planetoje. Tik pagalvokite, koks dar gyvūnas sugeba perduoti tokį stiprų elektros impulsą, kad sugebėtų paralyžiuoti arklį? Tikriausiai daugiau variantų nelabai atsiras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau apie elektrinius ungurius ir jų gebėjimus iki šiol žinojome ne viską. Pasirodo, jog jų superįgalios yra dar labiau įspūdingos, nei mes įsivaizdavome – elektriniai unguriai elektros impulsus naudoja ne tik pulti aukai, tačiau ir jai pamatyti.

Būtent tokią išvadą paskelbė mokslininkai „Nature Communications“ žurnale. Kenas Catania, neurobiologas, kuris dalyvavo eksperimentuose kartu su savo kolegomis, atskleidė, kaip unguriai savojo elektrolokatoriaus pagalba aptinka auką po to, kai ją paralyžiuoja.

„Ungurys gali naudoti savo elektrinę ataką tuo pačiu metu ne tik kaip ginklą, bet ir kaip sensorinę sistemą“, - teigė K. Catania „National Geographic“.

Elektriniai unguriai, šamų giminaičiai, geba tyliai prisėlinti prie savo aukos ir ją nukrėsti 600 voltų elektros iškrova. Tačiau tuo pačiu šie padarai geba aptikti ir elektrinius laukus, paskui kuriuos sekdama aptikti savo auką. Iš esmės elektrinis ungurys turi vidinį echolotą, kuris padeda matyti aklinoje aplinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (5)