Element Cube: kubas, pagamintas iš unikalaus 62 cheminių elementų lydinio (Video)  (10)

Visi tie elementai – natūraliai randami Žemėje. O kainuoja tokia mūsų planetos Mendelejevo lentelės replika tik 68 eurus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O ką – puikus suvenyras! Jo gamintojai teigia, kad kubas pagamintas iš visų Žemėje natūraliai randamų cheminių elementų. Didesnį kaip 90-ąjį atominį skaičių turinčių elementų praktiniais sumetimais į lydinį nebuvo dedama. Todėl lydinį, iš kurio gaminami originalūs kubai, sudaro ne 118, o 62 cheminiai elementai.

Idėjos autorius – Cillianas McMinnas, savamokslis išradėjas iš Belfasto (Jungtinė Karalystė). Jis aiškina, kad daugiausia šiame kube yra aliuminio. Retesnių cheminių elementų kube, žinoma, mažiau. Be to, aliuminis, kurio Žemėje yra gausu, pasižymi praktinėmis savybėmis, dėl kurių lengviau išlieti kubą (pvz., titanas tokio dydžio kubui būtų pernelyg tankus).

Tokį kubą galima naudoti kaip prespapjė (sunkų daiktą popieriui slėgti). Jei kubas per brangus ar nepraktiškas, galite įsigyti visų Žemėje natūraliai randamų cheminių elementų apyrankę, pakabukų. Iš to paties 62 cheminių elementų lydinio.

Beje, apie radiaciją... Urano šiame kube nėra. Tačiau yra torio. Toris – radioaktyvus. Tiesa, mažiausiai iš visų 29 radioaktyviųjų elementų. Jis – vienintelis radioaktyvus elementas šiame lydinyje. Jo radioaktyvumas toks silpnas, kad kažin ar prasiskverbtų per odą.

Nesunku suprasti, kad lydinyje nėra dujinio būvio elementų (vandenilio, helio, inertinių dujų ir pan.). Keista ir tai, kad kube, atrodo, nėra... anglies. O daugiausiai, kaip jau minėjome, aliuminio.

Dar nepavadintas ir, kaip jau išsiaiškinome, neradioaktyvus lydinys gaminamas miltelinės metalurgijos (angl. – powder metallurgy) technologija. Element Cube projektas pristatomas Kickstarter svetainėje ir, jei pavyks surinkti reikiamą sumą (o panašu, kad jau pavyko), kainuos apie 68 eurus. Tikėtina, kad, jei pirkote ar pirksite per Kickstarter, šių kubų ir iš unikalaus lydinio pagamintų papuošalų bus galima sulaukti dar iki Šv. Kalėdų.

Vaizdo siužetas

>

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(24)
(-11)

Komentarai (10)