Zondas New Horizons nusitaikė į naują kelionės tikslą – 2014 MU69 (Video)  (0)

Po fantastiškų atradimų Plutone legendiniu jau tapęs NASA zondas New Horizons nusitaikė į naują kelionės tikslą – dabar jis skrieja į mažai žinomą Saulės sistemos kūną 2014 MU69 ir jį pasieks 2019-ųjų sausio 1 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 22 d. New Horizons šešiolikai minučių įjungė variklius ir pakoregavo savo skrydžio trajektoriją bei greitį maždaug 36 km/val. Dar du analogiški manevrai atlikti spalio 25 d. ir spalio 28 d. Dar vienas manevras numatomas lapkričio 4 d. Iš viso trajektorija ir greitis bus pakoreguotas 205 km/val.

Atlikus šiuos manevrus, zondas New Horizons nosies tiesumu pasileis naujojo savo odisėjos tikslo link. Mažą Saulės sistemos kūną 2014 MU69 iš Kuiperio juostos zondas pasieks ir pro jį praskries pirmosiomis 2019-ųjų dienomis. Beje, šis kūnas yra už 1,6 mlrd. km nuo Plutono orbitos.

Antrasis priartėjimas prie Kuiperio juostos kūno NASA nebuvo iš anksto planuotas. Beje, NASA formaliai dar tik patvirtins apie tai, kad New Horizons misija yra tęsiama. Misijos New Horizons darbuotojų žiniomis, oficialaus NASA patvirtinimo tikimasi sulaukti kitų metų pradžioje.

Jei zondui pavyks sklandžiai pasiekti 2014 MU69, šis priartėjimas ir jo rezultatai, tikėtina, bus ne tokie efektingi kaip Plutono atveju. Mokslininkai mano, kad šis Saulės sistemos kūnas tėra 45-48 km skersmens, kai Plutono skersmuo siekia 2 370 km. Todėl tikėtis tokių pat įspūdingų vaizdų ar atradimų reikėtų atsargiau, be didesnių lūkesčių.

Mažieji Kuiperio juostos objektai yra labiau pirmapradžiai ir primityvesni už nykštukines planetas (kokia laikomas ir Plutonas), todėl praskriejus pro jį tikimasi sužinoti apie pirmykštes Saulės sistemos medžiagas, kurios turėtų būti išlikusios tokios pat, kokios buvo prieš 4,5 mlrd. metų formuojantis planetoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: