Lietuviai planuoja kosminio palydovo misiją į Mėnulio orbitą (Video)  (2)

Ne pelno siekianti organizacija „XPRIZE Foundation“ 2007 metais paskelbė „Google Lunar XPRIZE“ kosmines varžybas. Šį konkursą remia kompanija „Google“. Tie, kas pirmieji ant Mėnulio paviršiaus nuleis privatų mėnuleigį, laimės dvidešimt milijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš konkurse dalyvaujančių komandų - amerikiečių kompanija „Astrobotic Technology“, įsikūrusi Pitsburge, Pensilvanijoje. Įmonės atstovai Lietuvos kosmoso asociaciją pakvietė prisijungti prie skrydžio ir į Mėnulio orbitą siųsti lietuvišką kosminį palydovą.

„Rugsėjo 28 d. anksti ryte stebėdami raudonąjį supermėnulį, nepagalvojome, kad gali būti kas nors nuostabiau. O pasirodo, gali ir ši žinia verčia iš kojų. Šiuo metu planuojama lietuviško kosminio palydovo misija į Mėnulio orbitą.“ - sudomina „Mokslo sriubos“ virėjai.

Dar įdomiau tai, kad naujai kosminei misijai ruošiasi ir „Lituanica SAT-2“ komanda. Vilniečiai nuo balto popieriaus lapo sukūrė nedidelį raketinį variklį ir jį ketina išbandyti kosmose. Plačiau apie visa tai žiūrėkite „Mokslo sriubos“ laidoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (2)