Įspūdingose makro fotografijose - mažiausi mūsų namų gyviai: ar atpažintumėte nors vieną? (Foto)  (0)

Fotografas Mikaelis Buckas sukūrė įspūdingą makro fotografijų seriją, tyrinėjančią nematytą vienų iš mažiausių mūsų planetos gyvių – bestuburių – pasaulį. Fotografijose užfiksuota dešimt žiemą dažniausiai mūsų namuose apsigyvenančių vabalų ir vabzdžių, tarp kurių yra ilgakojis virpūnėlis, paprastoji auslinda ir drabužinė kandis, rašoma „Sony“ pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodamas fotoaparatą „Sony α7R II“ su 90 mm „Sony“ makro objektyvu bei makro filtru, fotografas iš labai arti užfiksavo nepaprastai detalius šliaužiančių ir ropojančių padarų – pavyzdžiui, naminių vorų, paprastųjų vėdarėlių ar septyntaškių boružių – vaizdus, su kuriais dalijamės savo gyvenamuoju būstu.

Bendradarbiaujant su vabalų apsauga besirūpinančia labdaros organizacija „Buglife“ („Vabalų gyvenimas“), buvo identifikuoti šie dešimt vabalų, kuriuos šią žiemą galima pastebėti savo namuose:

1. Naminis voras (kampavorių (Tegenaria) genties voras)

2. Paprastoji auslinda (Forficula auricularia)

3. Admirolas (drugys) (Vanessa atalanta)

4. Auksaakė (Chrysoperla carnea)

5. Juodagalvė mėsinė musė (Calliphora vomitoria)

6. Paprastoji drabužinė kandis (Tineola bisselliella)

7. Septyntaškė boružė (Coccinella septempunctata)

8. Cukrinis žvyninukas (Lepisma saccharina)

9. Paprastasis vėdarėlis (Oniscus asellus)

10. Ilgakojis virpūnėlis (Pholcus phalangioides)

„Vabalai ir vabzdžiai dažnai laikomi parazitais arba kenkėjais, o jų nepaprastai svarbus ekologinis vaidmuo nėra pripažįstamas. „Sony“ fotografijų serija „Nematomas vabalų ir vabzdžių pasaulis“ leidžia mums iš arčiau pamatyti, kaip atrodo šie padarai, kurių išvaizdos neįmanoma pamatyti plika akimi.

Fotografijų serijoje užfiksuotos nuostabios detalės atskleidžia, kokie iš tikrųjų didingi ir magiški yra šie paprasti vabalai ir vabzdžiai“, - komentuoja „Buglife“ vabalų išsaugojimo kampanijos pareigūnė Vanessa Amaral-Rogers.

Pažangios objektyvo didinimo galimybės ir 42,4 megapikselių fotoaparato vaizdo jutiklis leido nepaprastai aiškiai įamžinti paprastai plika akimi nematomas detales ir atskleisti beveik ateivišką jų išvaizdą, pavyzdžiui, įmantrų žaliosios auksaakės sparnų raštą ir aukso spalvos akis, išskirtinę auslindos žnyplių porą, apsauginį šarvą primenančią vėdarėlių dangą ir plaukuotas naminio voro kojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (0)