Su šypsena: pasaulį nustebinęs įmantrus šeško šokis (Video)  (0)

Skunsas, dar žinomas, kaip amerikinis šeškas, parodė neįtikėtinus aktorinius sugebėjimus, bandydamas išgąsdinti praeivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvūnėlis, remdamasis tik priekinėmis letenomis ir tarsi vėduoklę išskleidęs savo grakščią uodegą, sušoko įmantrų šokį, įspėdamas praeivį, kad prie jo geriau nesiartinti, antraip paleis savo dvokutį. 

Šis šeško šokis buvo nufilmuotas Arizonos Saguaro nacionaliniame parke, JAV, o juo siužeto autoriai pasidalino socialiniuose tinkluose, kur prajuokino šimtus tūkstančių internautų.

Skunsų, tokių, kaip šis šokėjas, galima sutikti įvairiose JAV vietose. Šie gyvūnėliai nėra dideli – maždaug suaugusio triušio dydžio. Jie aktyvūs būna naktį, o dieną miega savo urveliuose.

Norėdami apsiginti nuo to, kas, jų nuomone, kelia grėsmę, paprastai skunsai išriečia savo kūnelį „U“ raidės forma ir per du netoli išangės esančius spenelius papurškia nemalonaus dvokaus skysčio, kurio tvaikas jaučiamas gana toli, net už maždaug 5 metrų.

Tačiau šios savigynos priemonės jie griebiasi tik kraštutiniu atveju ir prieš paleisdami skystį jie paprastai trepsi savo priekinėmis kojytėmis ir, pakėlę uodegą, šnypščia, taip įspėdami priešą nesiartinti.

Kartais jie sušoka kur kas įmantresnį įspėjamąjį šokį, tokį, koks buvo užfiksuotas vaizdo įraše. Stovėdami tik ant priekinių letenėlių ir pašiaušę uodegą jie stengiasi prieš priešą pasirodyti didesni, nei yra iš tiesų. Tik tada, jeigu tokios priemonės nepadeda, jie paleidžia savąjį dvokutį.

Po to skunsui prireikia maždaug savaitės, kad jo viduje vėl pasigamintų maždaug vienas šaukštas šio gynybinio dvokaus aliejaus. Beje, skunsai yra ne vieninteliai gyvūnai, kurie šoka kovos šokį.

Kaip rašo portalas „Dail Mail“, rombinės barškuolės susipina ir palinksta viena prieš kitą kovos metu. O bitės atlieka savo „kovos šokį“, ieškodamos naujos vietos aviliui. Radę tinkamą gyventi vietą vabzdžiai paprastai vienas prieš kitą ne tik šoka, bet ir „dainuoja“. Nugali tas, kurio pasirodymas trunka ilgiausiai.

Tačiau gyvūnams labiau būdinga šokti ne kovos metu, bet stengiantis sužavėti vieniems kitus. Vienas kitą šokiu bando sužavėti ir pipriniai – į zyles panašūs ryškiaspalviai paukščiai, dažniausiai sutinkami Meksikoje ir Brazilijoje. Šie paukščiai, siekdami vienas kito dėmesio, atlieka šokį, panašų į įžymųjį Michaelo Jacksono vadinamąjį mėnuleigio (angl. moonwalk) šokį.

O įdomiausiai šoka vorai. Šokdami jie kojytėmis ploja, trepsi, o taip pat dūzgia. Taip jie stengiasi sužavėti pateles, kurios gali juos ir suėsti. Ypač įspūdingas yra povinių vorų šokis. Norėdami pasipiršti savo damoms, jie šoka mosuodami kojomis ir smarkiai kratydamiesi.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai (0)