NASA žemėlapis: kas yra didžiausi teršėjai Žemėje? (Video)  (3)

Kadangi anglies dioksido koncentracija atmosferoje nuolatos tendencingai kyla, Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA perspėja dėl išmetamųjų dujų poveikio Žemės planetos vandenynams, miškams ir žemės ekosistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors gamta geba absorbuoti didžiąją dalį žmogaus veiklos sukurto anglies dioksido, tačiau vieną dieną šis reiškinys gali smarkiai susilpnėti.

Kaip mokslininkai mėgsta sakyti, Žemė geba „kvėpuoti“ – miškai, atogrąžų džiunglės ir vandenynai sugeria maždaug pusę anglies dvideginio kiekio.

Nepaisant to, anglies dioksido kiekis atmosferoje nuolatos kyla. Šiuo metu yra maždaug 400 dalių vienam milijonui (ppm) anglies dioksido atmosferoje ir šis rodiklis kiekvienais metais dar pakyla 2 ppm.

Kuo šis skaičius tampa didesnis, tuo yra mažesnė galimybė pasikliauti gamtos gebėjimais susitvarkyti su išmetamųjų dujų kiekiais.

Gruodžio mėnesį Paryžiuje turėtų įvykti Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencija. Ta proga NASA išleido detalią matavimų ir modeliavimo ataskaitą, kurioje yra išgryninti pagrindiniai anglies dioksido šaltiniai pasaulyje.

Orientuojantis į du esminius anglies dvideginio šaltinius, biomasės deginimą ir miestus, vaizdo įraše yra perteikiami karštieji taškai, kurie generuoja didžiausią anglies emisijos kiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (3)