Mokslininkai atskleidė daugiau detalių apie galimai aptiktą „ateivių megastruktūrą“ (Video)  (0)

Mokslininkai tvirtina supratę daugiau apie neįprastus šviesos blyksnius prie tolimosios žvaigždės, kuriuos buvo imta laikyti ateivių sukurtos megastruktūros įrodymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie nustatė, kad iš tiesų tai greičiausiai tebuvo šaltų kometų spiečiaus sukelti šviesos pliūpsniai.

Naujieji rodmenys, surinkti infraraudonųjų spindulių pagalba, rodo, jog aptiktoji žvaigždė greičiausiai nėra susijusi su ateiviais bei jų paslaptinga megastruktūra, kuri galbūt skirta gaminti energijai. Dabar mokslininkai įsitikinę, jog visa tai tėra keistoje orbitoje skriejančios šaltos kometos, kurios stebėjimo metu atsiduria priešais savo žvaigždę.

Kiek anksčiau aptikta žvaigždė, pavadinta KIC 8462852 vardu, sukėlė sąmyšį tarp mokslininkų, kadangi buvo pastebėti keisti šviesos pliūpsniai, o analogų šiam reiškiniui iki šiol niekas nebuvo pastebėję mūsų Visatoje. Nereguliarūs šviesos blyksniai užminė mįslę, jog tai gali būti kažkoks judantis objektas, kuris blokuoja žvaigždės šviesą.

Nors daugelis ėmė sieti viltis su tuo, jog tai yra ateivių megastruktūra, tačiau paprastesni ir racionalesni paaiškinimai ateivių egzistavimo klausimo neapima.

Ar tai yra kometų spiečius, mokslininkai nėra įsitikinę 100 procentų, todėl bus siekiama atlikti daugiau tyrimų. Beje, yra iškelta ir daugiau versijų apie šiuos šviesos pliūpsnius, tačiau jie taip pat yra ganėtinai racionalūs.

Pavyzdžiui, neatmetama tikimybė, jog šviesos pliūpsnius galėjo sukelti didžiulis asteroidas, kuris rėžėsi į savąją žvaigždę ir pažiro priešais ją smulkiomis dalimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai (0)