Mokslininkų teorija gali sugriauti viltis dėl skysto vandens Marse  (1)

Pailgi „išgraužto“ Marso paviršiaus šuorai, kurių galimai gali būti atsiradę dėl tekančio skysto vandens, iš tiesų gali reikšti visai ką kitą. Kaip skelbia keletas mokslininkų, jų keliama hipotezė yra susijusi ne su skysto vandens pėdsakais, tačiau su sausu ledu


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų tyrimas, kuris visai neseniai buvo publikuotas moksliniame leidinyje „Nature Geoscience“, iš tiesų gali būti rimtas kirtis teorijai, susijusiai su skysto vandens pėdsakais.

Jeigu iš tiesų paaiškėtų, kad Marse vietoje skysto vandens paviršių buvo nuklojęs sausas ledas, tai itin sumenkintų tikimybę Raudonojoje planetoje aptikti nežemiškos gyvybės formų.

Kai mokslininkai Marso paviršiuje pastebėjo keistų ruožų, besidriekiančių nuo Marso kalnų ir uolienų, daugelis ėmė spėlioti, kad visa tai yra susiję su skystu vandeniu, kuris teka žemyn šlaitais ir vis labiau gilina šiuos šuorus.

Taip pat mokslininkai buvo įsitikinę, kad skysto vandens Marse atsirasdavo tik skirtingais metų laikais. Būtent pavasarį, tirpstant Marso ledo kepurėms, šio vandens kiekis padidėdavo.

Tačiau dabar mokslininkai įsitikinę, kad šie grioveliai gali būti daug senesni, nei buvo manyta iki šiol, o juos galėjo suformuoti sušalęs anglies dioksidas Marso paviršiuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: