„Gyvybės kelias“ Rusijoje – kai ledo neįveikia visureigis, belieka traktorius-taranas  ()

Lipeckas – miestas Rusijos vakaruose prie Voronežo upės. Apskrities tiltai dėl pavasario potvynio paniro po vandeniu. Taip nuo „didžiosios žemės“ atkirsti net keli kaimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Preobraženovka, panašiai kaip mūsų Rusnės sala, kasmet atkertama nuo „žemyno“. Norint atsivežti maisto ir vandens, ar išsikviesti medikus, tenka gerai paplušėti. Todėl kelias per užlietą vandens ir užtvertą ledo lyčių tiltą tampa tikru „gyvybės keliu“.

TV kanalas „360“, remdamasis regioniniu Nepaprastųjų situacijų skyriumi, pranešė, kad aplink Lipecką ir Voronežo upę net 8 tokie atkirsti nuo pasaulio kaimai ir gyvenvietės.

Išplatintuose skraidykle filmuotuose kadruose matosi, kad vietos gyventojai, nekreipdami dėmesio į užtvarus, bando patekti į kitą krantą. Iš pradžių bando įveikti vandens ir ledo kliūtis visų ratų pavara varomu visureigiu UAZ (vadinamu „batonu“). Šiam nepavykus nustumti ledo, į pagalbą atvažiuoja žemės ūkio technika – galingas traktorius su keltuvu.

Pasidarbavus traktoriui, ledo užkarda per kelis kartus buvo išskaidyta į mažesnes dalis ir nunešta tėkmės. Todėl, panirę į ledinį vandenį iki juosmens, vietiniai gyventojai galėjo perbristi upę apsemtu tiltu.

Tiesa, vienam žmogui ši kelionė vos nesibaigė tragiškai – tik per plauką išvengė susidūrimo su atplaukiančia lytimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()