Ar matote paslėptą raidę? Tai sugeba tik 1 proc. žmonių  (13)

Ar gebate pamatyti, kokia raidė paslėpta šiuose dviejuose paveikslėliuose? Jeigu taip, tuomet jūs turite fotografinę atmintį. Pasak testo kūrėjų, raidę gali pamatyti tik 1 proc. žmonių. Ar esate tarp jų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingais atminties gebėjimais garsėjo dailininkas ir išradėjas Leonardo da Vinci, kompozitorius Sergejus Rachmaninovas ir buvęs JAV prezidentas Theodore'as Rooseveltas.

Jeigu manote, kad jūsų gebėjimai įsiminti didesni, šis galvosūkis galutinai tai patvirtins arba paneigs. Jums reikia pakaitomis žiūrėti į šiuos du piešinius ir mintyse juos sujungus atrinkti, kokia raidė susidaro iš raudonų taškų.

Jei kalbėsime tiksliau, testas įrodo ne tai, ar jūs turite fotografinę atmintį, o eidetinę – tai yra, ar sugebate atgaminti vaizdus.

Jums reikia pažvelgti į, iš pažiūros, atsitiktine tvarka mėlynai ir raudonai pritaškuotus lapus ir įsiminti abu piešinius. Kai galvojate, kad įsiminėte antrąjį, mintyse jį sujunkite su pirmuoju ir perskaitykite raidę iš raudonų taškų.

Ankstyvoje vaikystėje eidetinė atmintis dažnesnė, apie 2-10 proc. mažylių geba atgaminti vaizdinę informaciją, suvoktą per labai trumpą laikotarpį. Tačiau šis gebėjimas pranyksta sulaukus šešerių.

Sakoma, kad suaugusiesiems eidetinė atmintis nebūdinga. Taip pat nėra įrodytas fotografinės atminties – sugebėjimo atgaminti puslapio vaizdą jį perskaičius – egzistavimas.

Tačiau tokie žmonės kaip Nikola Telsa teigė gebantys įsiminti ištisas knygas.

Theodore'as Rooseveltas galėdavo atsiminti ir iš atminties percituoti ištisus laikraščio, kurį perskaitė, puslapius. Manoma, kad Leonardo Da Vinci turėjo itin gerą fotografinę atmintį.

Taigi ar matote raidę? Pasitikrinkite, ar matote teisingai:

Pasidalinkite su draugais
(64)
(78)
(-14)

Komentarai (13)