Kvapą gniaužiantys kadrai: vienu metu išsiveržė trys ugnikalniai  ()

Pietryčių Azijoje stūksantys Sinabungo, Rinjani ir Gamalama ugnikalniai prieš kelias dienas išsiveržė vienu metu ir pakėlė į dangų milžinišką pelenų debesį, – rašo portalas nationalgeographic.com. Dėl šios stichijos šėlsmo sutrikdytas orlaivių eismas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indonezija yra geologiškai itin aktyvioje vietoje – Ugnies žiede, kuriame yra apie 130 aktyvių ugnikalnių. Trys iš jau jau kelis mėnesius spjaudė lavą ir kėlė pelenų debesis. Nors kol kas nukentėjusių dėl šios stichinės nelaimės nėra, dėl padidėjusio pavojaus kai kurie Indonezijos oro uostai buvo uždaryti, o skrydžiai – atšaukti.

Rijami ugnikalnis yra Lomboko saloje, netoli populiarios ir keliautojų pamėgtos Bali salos. Sinabungas yra Sumatros, o Gamalama – Molukos saloje. Tūkstančiai žmonių dėl kilusio pavojaus buvo evakuoti, kai dalis gyvenviečių, esančių aplink Sinabungo ugnikalnį, buvo padengtos pelenų sluoksniu.

Vien šiais metas daugiau nei 13 tūkst. žmonių buvo evakuota dėl ugnikalnių keliamo pavojaus. Ugnikalnių išsiveržimai yra nuspėjami ir neretai lydimi žemės drebėjimų, kai judant tektoninėms plokštėms juda ir žemės gelmėse esanti magma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: