Apgavikas žemėlapis: ar bent nujaučiate, kokio dydžio valstybės yra iš tikrųjų? (Video)  (8)

Žemėlapis, pasirodo, melagis. Ir ne šiaip melagis, o tikra kreivų veidrodžių karalystė. Ir dar kokia! Ar įsivaizdavote, kad milžiniškoji Rusija iš tikrųjų vargu ar uždengtu bent trečdalį... ne tokios jau ir, atrodytų, didelės Afrikos. O Pelenė tarp žemynų Antarktida dydžiu nusipelno mažų mažiausiai karalienės titulo. Kur jau ten su ja lygintis kažkokiai nupiepusiai Grenlandijai, kuri tik dedasi gigantišku Mobiu Diku, nors iš tikrųjų – daugių daugiausiai upinė afalina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neatitikimų žemėlapyje yra ir gerokai daugiau. Pvz., Didžioji Britanija irgi ne tokia jau ir didelė – plotu mažesnė už Japoniją, Filipinus, Sumatros ar Madagaskaro salas, taip pat ir Naująją Zelandiją.

O štai "mažytė" Australija yra gerokai didesnė, nei daugelis įsivaizduoja – ji uždengtų beveik visas Jungtines Valstijas.

Nepelnytai maža įsivaizduojama ir Japonija – ši šalis irgi gerokai didesnė, nei atrodo žemėlapyje. Nenuvertinkite ir Brazilijos. Tai – Australijos ir JAV kalibro milžinė, kuri galėtų būti savarankišku kontinentu. Tačiau Afrikoje ji atrodytų... 

Kitaip. Juk Afrikoje tilptų ir Brazilija, ir Australija, ir JAV, ir dar gyvas velnias didelių valstybių kartu sudėjus.

Beje, milžiniškiausia žemėlapyje Rusija, atvilkta ant Afrikos žemyno, susitraukia taip, kad vargu ar užima Afrikos trečdalį...

 O baltasis žemėlapio banginis Grenlandija... Nors žemėlapyje atrodo didesnis ir už Australiją, ir už Pietų Ameriką, iš tikrųjų ši sala tėra gal tik koks trečdalis Australijos. Ką ir kalbėti apie Grenlandijos dydį, palyginus su kitais žemynais.

Na ir slapukė Antarktida. Kažkur ten, žemai, žemai, apačioje... Kiek jau ten jos, atrodytų... Juk iš tikrųjų Antarktida – gigantiškas žemynas. Gerokai didesnis už Australiją (ką ir kalbėti apie nykštukę Europą).  

Žodžiu, šios ir kitos stulbinančios geografinės įžvalgos – akiratį tikrai praplėsiančiame vaizdo siužete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(75)
(18)
(57)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: