Negi iš tikro astrofizikai iš Havajų universiteto atrado narkotinių medžiagų ant meteorito, rasto Nevados dykumoje 2010 metais?  (2)

Mokslininkai, kurie tyrė meteorito fragmentą ieškodami mikro-bakterijų, aptiko tetrahidrokanabinolį (THC/THK), kuris randamas įvairiuose augaluose, tačiau žymiausias iš jų yra kanapės augalas. Tokia žinia pasirodė socialiniuose tinkluose ir kai kuriuose portaluose, tačiau pirminis šaltinis - svetainė NotAllowedTo.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joje rašoma, kad „THC atradimas meteorito fragmente turės didžiulį poveikį astrobiologijos moksle.

Jei cheminės medžiagos, veikiančios smegenų funkcijas ir sukeliančios pokyčius suvokime, nuotaikoje, ar žmonių sąmonėje, randamos kaip genezė kosminėje erdvėje, tada kokį vaidmenį atlieka meteoritų smūgiai Žemėje, žmonių rūšiai? Ar poveikis daromas visai gyvybei Žemėje? Šis atradimas galiausiai mus palieka su daugiau klausimų nei atsakymų. Tai suteikia visiškai naują prasmę terminui „Getting Hight“, - su žiubsneliu humoro vietiniams žurnalistams atsakė šių tyrimų vadovas, astrofizikas, specializavęsis astrobiologijoje, James Hun.

Tetrahidrokanabinolis (THC/THK) yra pagrindinė sudedamoji dalis kanapėje atsakinga už apsvaigimą. Pirmą kartą tai buvo atrasta 1964 metais, mokslininko iš Izraelio, vardu Dr. Rafael Mechoulam.

Dažniausiai naudojama norint apkvaišti, bet THK taip pat turi ir medicininę naudą, pavyzdžiui kaip skausmo malšinimą, pykinimo nuraminimą, depresijos švelninimą ir daug kitų galimybių. Šiuo metu atliekama vis daugiau tyrimų, kaip kanapė galėtų išgydyti vėžį.

Nors THK vis dar nelegalus Lietuvoje ir daugelyje šalių visame pasaulyje, sintetinės versijos šio cheminio komponento buvo dešimtmečius teisėtai išrašomos pacientams.

Tetrahidrokanabivarinas (THKV) taip pat buvo rastas meteorito fragmente 2009 metais, tyrimų komandos iš Meksikos universiteto, bet išvados buvo atmestos dėl „atradimo prieštaraujančio gamtai“.

Deja, kaip pažymi astrofizikai, šis pranešimas nėra teisingas - tokių atradimų niekada nebuvo, tačiau fantaziją jie žadina visai neblogai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Juras Gamta
(32)
(18)
(14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: