Surasta daugybė gyvybei tinkamų planetų (Video)  ()

Nežemiškos formos gyvybės atradimas – turbūt kiekvieno astronomo (ir ne tik) svajonė. Tai neabejotinai būtų pritrenkianti žinia, kuri tuo pačiu ir žavėtų bei žadintų vaizduotę, bet, galbūt, ir keltų nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai nežemiškos gyvybės formos paieškoms skiria itin daug dėmesio. Tačiau norint tai padaryti, kartais tenka tiesiog ieškoti naujų pasaulių, kurie galimai priglaustų gyvybę.

Štai visiškai neseniai pasipildė egzoplanetų (t. y. planetų, esančių už Saulės sistemos ribų) sąrašas. Kaip skelbia „Independent“ bei „Daily Mail“, astronomai atrado 60 naujų planetų santykinai netoli mūsų Saulės sistemos. Svarbiausia, jog kai kurios iš jų gali būti tinkamos egzistuoti gyvybei.

Beje, tarptautinė mokslininkų komanda atrado ir dar 54 potencialiai gyventi tinkamas planetas, tačiau šios yra gerokai toliau nuo mūsų planetos. Taigi iš viso, galima teigti, naujai atrasta 114 planetų.

Viena iš egzoplanetų yra itin karšta Superžemė, kuri turi kietą uolėtą paviršių. Ši planeta, pavadinta Gliese 411-b, taip pat skrieja aplink savąją saulę optimaliu atstumu, todėl čia galimai yra tinkamos sąlygos plėtotis gyvybei.

Visi tyrimų rezultatai yra paremti maždaug 61 tūkstančiu individualių stebėjimų ir atradimų stebint 1600 žvaigždžių 20 metų laikotarpyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()