Programuotojų iš Ukrainos kūrinys, kuris užtikrintai skinasi kelią į pasaulinį pripažinimą - pakabukas su labai praktiška funkcija (Video)  (2)

Programuotojai iš Ukrainos pradėjo internete rinkti lėšas projektui, skirtam tiems, kas mėgsta kurti, bet nemėgsta užrašinėti to, ką sukūrė. Nedidelis prietaisas, primenantis papuošalą, atpažįsta kalbą ir konvertuoja ją į žinutę išmaniajame telefone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai išradėjai sukūrė nedidelį papuošalą su įspūdingu potencialu – tai vos trijų centimetrų skersmens pakabukas, kuris sugeba atpažinti savo savininko kalbą, konvertuoti ją į tekstą ir išsaugoti kaip žinutę išmaniajame telefone.

Pakabukas moka 12 kalbų – tarp jų anglų ir ukrainiečių. Pasak jo kūrėjų, didžiausias prietaiso privalumas – tai, kad jis mobilus. Pakabukas veikia su išmaniaisiais telefonais, kuriuose įdiegta „Android“ ir „iOS“ operacinės sistemos, o prijungiamas per „Bluetooth“.

Įrenginys ne tik iššifruoja kalbą, bet ir įrašo garso įrašą – dėl viso pikto, jei kartais netikėtai sutriktų sistema. Programuotojai primygtinai rekomenduoja savo mintis formuluoti – ir artikuliuoti – kuo aiškiau. Projekto kūrėjai dabar renka pinigus internete ir jų paskelbtas tikslas – 50 tūkst. dolerių (apytikriai 47 tūkst. EUR) – jau pasiektas.

Gali būti, kad produktas susilaikė daugiau sėkmės nei tikėjosi patys kūrėjai. Apie jį parašė žinomiausi pasaulio laikraščiai ir žurnalai, o projektui pilnai įgyvendinti reikalinga suma, ne tik, kad surinktam, ji jau viršyta kelis kartus ir toliau nepaliaujamai auga. Daugiau sužinoti apie šį pakabuką galite kickstarter platformoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (2)