Vyrai, išsilaisvinkit - mokslininkai pateikė penkias priežastis, kodėl vyrai privalo miegoti nuogi  (4)

Kaip atskleidžia tai vienoje, tai kitoje šalyje atliekamos apklausos, tik labai nedidelis procentas vyrų miega nuogi. Ir labai gaila! Nes jūs ne tik geriau jaustumėtės, bet dar ir būtumėte sveikesni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai išskiria penkias pagrindines priežastis, kodėl vyrai ir pižamos neturėtų draugauti.

Geresnis miegas. Anot specialistų, nevaržomi drabužių, mes miegame kiečiau, giliau. Taip yra dėl to, kad užmigus žmogaus temperatūra nukrenta, o prieš nubundant vėl pakyla. Drabužiai šiuos natūralius svyravimus gali sutrikdyti.

Pavyzdžiui, kai kūno temperatūra sumažėja, dėl to, jog vilkime pižamą, mums dažnai būna per karšta. Tada vartomės, blaškomės pataluose, nubundame vidury nakties išpilti prakaito.

Medikai pataria visokiausių pižamų tučtuojau atsikratyti ir leisti kūno temperatūrai svyruoti gamtos sureguliuotu ritmu.

Spartesnė medžiagų apykaita. Naujausi mokslinių tyrimų rezultatai rodo, jog kai naktį neperkaistame, mūsų medžiagų apykaita gali kaip reikiant įsibėgėti.

Mokslininkai nustatė, jog žmonių, miegančių vėsioje patalpoje, organizmas pagamina dvigubai daugiau rudųjų riebalų. Tai vadinamieji „sveiki“ riebalai, kurie kaupiasi kakle ir verčia kalorijas kūno šiluma. Anot medikų, visiškai tikėtina, jog lygiai tokį pat efektą sukelia ir miegojimas be drabužių.

Saugesnės „šeimos brangenybės“. Miegantys su apatiniais vyrai labiau rizikuoja pasigauti infekciją pačioje nemaloniausioje vietoje. Kaip aiškina gydytojai urologai, apatiniai sulaiko šilumą ir drėgmę, taigi sukuria idealią aplinką bakterijoms tarpti. O kuo daugiau bakterijų, tuo didesnė tikimybė, kad, sudirgus, šlapiuojant sėklidžių odai, prasidės infekcija. Išvada: nebus „šeimyninių“ – nebus ir problemos!

Geresnė kokybė. Kad spermos gamyba vyro organizme vyktų optimaliai, strategiškai svarbioje vietoje turi vyrauti tinkama temperatūra. Kai sėklidėms per karšta, sėklos kokybė prastėja (tą nustatė mokslininkai iš saunos mėgėjų šalies Suomijos). Kartais net ankštų apatinių pakanka, kad temperatūra žemiau juosmens pakiltų aukščiau sveiko lygio.

Idealia specialistai laiko 35–35,5 laipsnio temperatūrą – kitaip tariant, truputėlį žemesnę nei bendroji kūno. Taigi savo būsimų palikuonių labui rimtai apsvarstykite galimybę miegoti nuogi.

Artumas. Tiesioginis kontaktas oda su oda su kitu žmogumi paskatina hormono oksitocino išsiskyrimą smegenyse. Tai nustatę švedai tyrėjai primena, jog oksitocinas mažina stresą, stipriną mūsų ryšį su artimu žmogumi ir didina seksualinį potraukį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(65)
(11)
(54)

Komentarai (4)