Po Mėnulio tvirtovės pamatais atrasti radiniai patvirtino baugias teorijas (Video)  (1)

Pietų Korėjoje, vienoje archeologinių kasinėjimų vietoje, pirmą kartą buvo rasta įrodymų, kad senovėje, siekiant užtikrinti statybų sėkmę, būdavo aukojami žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Mėnulio tvirtovės – karališkųjų rūmų komplekso buvusios Silos karalystės sostinėje Gjongdžu – sienų pamatais buvo rasti dveji V amžiuje gyvenusių žmonių griaučiai, sakoma Seulo Kultūros paveldo administracijos pareiškime.

„Tai pirmi archeologiniai įrodymai, kad folkloro pasakojimai apie žmones, aukotus po pastatų, užtvankų ar sienų pamatais, yra tiesa“, – sakė Kultūros paveldo administracijos Gjongdžu nacionalinio tyrimų instituto atstovė Choi Moon-jung.

Gerai žinoma, kad Korėjos senovės kultūrose drauge su mirusiais karaliais būdavo gyvi palaidojami žmonės, turėję po mirties tarnauti valdovams.

Kaip buvo paaukotos Mėnulio tvirtovės aukos, dar neaišku, vykdomi tolesni tyrimai, tačiau neatrodo, kad tie žmonės būtų buvę palaidoti gyvi.

„Sprendžiant pagal tai, kad nėra jokių priešinimosi laidojant ženklų, jie turėjo būti palaidoti be sąmonės arba jau negyvi“, – sakė tyrėjas Park Yoon-jungas.

„Folkloras rodytų, kad žmonės būdavo aukojami dievams nuraminti ir prašant jų, kad statiniai ilgai išliktų“, – sakė jis.

Dveji griaučiai buvo rasti vienas šalia kito, po vakariniu pilies sienų, kurios buvo pastatytos iš žemės ir akmenų, kampu. Vienas žmogus gulėjo veidu aukštyn, o kitas – truputį pasukęs veidą ir rankas į pirmojo pusę.

Silos karalystė buvo viena iš trijų, iškilusių Korėjos pusiasalyje pirmajame tūkstantmetyje. Ji galiausiai nukariavo kitas dvi ir 668 metais suvienijo teritoriją. Vėliau ji skilo, o 935 metais buvo sunaikinta.

Tarp to periodo archeologinių radinių yra vieni didžiausių Korėjos kultūrinių lobių, o Gjongdžu istorinės vietos yra didelis turistų traukos centras.

Siekiant nustatyti paaukotų žmonių fizines charakteristikas, sveikatos būklę, dietą ir genetines ypatybes, atliekami DNR ir kiti tyrimai.

Tarp kitų radinių yra medinės lentelės su įrašais ir VI amžiaus gyvūnų bei žmonių figūrėlės. Viena jų vaizduoja žmogų su turbanu ir drabužiais, primenančiais centrinės Azijos senovinės Sogdos civilizacijos gyventojų aprangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai (1)