Dveji kritimų metai arba kaip atrodo geriausias motyvacinis vaizdo įrašas, tinkantis ne tik riedlentininkams (Video)  (5)

Dėl akivaizdžių priežasčių, internete gausu motyvacinių vaizdo įrašų. Dažniausiai jie pagrįsti sportininkų ar šokėjų treniruočių vaizdais, dainininkų išgarsėjimo istorijomis ar neaiškių verlininkų turto demonstravimu. Užkadrinis balsas vis porina „Savo svajonės siek šiandien“, „Jei nebūčiau savęs spaudęs, nebūčiau taip toli nuėjęs“, „Tikėjau savimi net kai visi kiti netikėjo“, o visų paliktas ir beviltišku lunatiku laikomas jaunuolis prieš jūsų akis virsta itališką kostiumą dėvinčiu verslininku. Šlamštas ir sunku patikėti, kad ką nors kada nors šie vaizdo įrašai tikrai įkvėpė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas kuria šiuos vaizdo įrašus? Ar tai ne tie patys žmonės, kurie rašo „Kaip tapti milijonieriumi?“ tipo knygas? Galbūt, tačiau didžioji šių vaizdo įrašų dalis yra susukti mėgėjiškai. Susidaro įspūdis, kad kažkur prirūkytame kambaryje sėdi vienišas vaizdo medžiagos redagavimo metodų išmokęs jaunuolis ir karpo Marko Zuckerbergo, Billo Gateso, Steve‘o Jobso ir kitų pasaulinio garso verslininkų kalbas, ieškodamas labiausiai į smegenis kalančios vinies.

Bėda ne tik tai, kad motyvaciniai įrašai yra skirti ne žiūrovams įkvėpti, o jų kūrėjams savų svajonių ir populiarumo siekti. Problema ir tai, kad bet koks šių vaizdo įrašų efektas yra trumpalaikis. Net jei kalbos apie trumpą gyvenimą jus paveiks, tikėtina, kad motyvacijos ieškoti reikės iš naujo. Didingu kiču prisidengę video jūsų ekrane greitai bus pakeisti kitomis prokrastinacijos formomis ir niekas kitas, išskyrus jus pačius, dėl to nėra kaltas.

Disciplina – gebėjimas sunkiai dirbti net tada, kai nesinori – yra kur kas svarbesnė už motyvaciją. Jei kažko nepadarėte šiandien, tai nepadarysite ir rytoj, o poryt jau bus per vėlu. Savęs prikalimas prie plano ir tvarkaraščio yra daug efektyvesnis nei užsidegęs lakstymas be krypties

Kita problema yra ta, kad vaizdo įrašo trukmė yra ribota. Visko į jį nesudėsi, net jei kitus įkvėpti bandai savo pavyzdžiu. Kas, kad pakilus užkadrinis balsas įtaigiai sakys, kad reikėjo nemažai kristi, kol aplankė sėkmė, jei visą šį progresą galima matyti tik gabalais. Verslininkas negali papasakoti apie kiekvieną savo nesėkmę, o aktorius negali parodyti visų atrankų, kuriose jis buvo atmestas. Todėl šokinėjimas nuo vieno smūgio prie kito taip ir neužsifiksuoja.

Gana pilstyti iš tuščio į kiaurą. Štai, ką noriu parodyti. Šis vaizdo įrašas nėra brukamas kaip motyvacija, nors ši potekstė yra gana aiški. Čia matote riedlentininką Christianą Floresą, bandantį atlikti vieną triuką – „laser flip“ nuo aukštų laiptų. Tiksliai negaliu pasakyti kodėl, bet šis vaizdo įrašas užkabino, nors ant riedlentės nesu stovėjęs ir net pabandyti negalvoju.

Manau, kad Floreso pasirodymas čia yra toks motyvuojantis todėl, kad jame pavaizduota visa progresija. Galybė bandymų iki to vienintelio sėkmingo. Floresas nestovi prieš tūkstantinę tinginių minią kokioje nors „motyvacijos konferencijoje“ ir neaiškina, koks jis stiprus ir galingas, kaip įveikė visas kliūtis. Jam nieko pasakoti ir nereikia – mes matome visus kritimus. Tiksliau pasakius – DU KRITIMŲ METUS.

Šis vaizdo įrašas nelyginamai geresnis ir už tuos, kuriuose nusifilmavę geri aktoriai. Čia mes galime pamatyti tikrą susierzinimą, tikrus keiksmažodžius ir nesuvaidintą skausmą. Ir discipliną – Floresas bandė net tada, kai nesijautė gerai. Aišku, motyvacija čia nėra tokia akivaizdi, kokia būna tuose kituose video – ji mums, riedlentėmis nevažinėjantiems, slepiasi kažkur po simboliais ir ją turime surasti patys sau. Tas kiekvienas kritimas ir galiausiai triumfas po atlikto triuko… Žodžiu, matėte patys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Nodum.lt
Nodum.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (5)