Viena iš šimto pasaulyje: kaip įmanoma būti savo pačios seserimi?  ()

Taylor Muhl, 33 m., visad įtarė, kad turėtų turėti seserį dvynę, tačiau niekada nepagalvojo, kad ji ir yra savo pačios sesuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, besivystydama gimdoje ji susiliejo su savo neidentiška seserimi. Dėl šios priežasties visa moters kairė kūno pusė yra šiek tiek didesnė už dešinę, o pilvo srityje matyti du skritingi odos atspalviai rašė dailymail.co.uk.

Apie savo būklę ji nežinojo iki pat 2009 metų, kuomet vienos transliuojamos dokumentikos metu išgirdo pavadinimą „Chimerizmas“.

Pamačius pagrindinius jo simptomus moteris suprato, kad tamsesnis plotas ant jos pilvo – visai ne pigmentinė dėmė, kaip kad manė iki šiol.

Pažvelgus į merginą matyti, kad viena jos juosmens pusė – gerokai tamsesnė, nei kita. Taip yra todėl, kad būtent šioje vietoje matyti riba, kur prasideda jos sesers organizmas.

Neįtikėtina, tačiau nepaisant skirtingų odos atspalvių, ji taip pat turi dvi skirtingas imunines ir atskiras kraujotakos sistemas.

Dėl skirtingo imuniteto, vieno jos kūno pusė yra alergiška tam tikriems metalams, o kita – ne.

Pasak specialistų, Taylor atvejis yra retas, mat jos būklė yra gana ryškiai išreikšta išorėje. Paprastai chimerizmas pasireiškia tik vidiniais požymiais ir gali būti atsitiktinai aptinkamas DNR kraujo tyrimų metu.

Tikrą skaičių Chimerų nustatyti sunku, kadangi neretai tik tam tikri organai turi kitokį DNR nei likęs organizmas. Mokslininkai skaičiuoja, kad kol kas yra žinoma tik apie 100 atvejų.

Viena iš šią būklę turinčių moterų neperėjo DNR kraujo tyrimo testo, kai buvo tiriamas jos ir jos vaikų kraujas. Taip nutiko dėl to, kad gimdoje jos organizmas absorbavo dvynę seserį. 

Tačiau, kitaip nei Taylor atveju, jos požymiai buvo nematomi akiai – dvynei priklausė tik gimda ir kiaušidės, todėl jos vaikai taip pat buvo jos sesers.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(54)
(3)
(51)

Komentarai ()