Maudynės upelyje baigėsi tuo, kad prarado rankas, visą kairę koją ir dešinę pėdą, tačiau galima tik žavėtis kas nutiko vėliau (Video)  ()

Praėjo jau penkeri metai nuo tada, kai Aimee Copeland prarado rankas, visą kairę koją ir dešinę pėdą. Ir viskas prasidėjo nuo visiškai nekaltos pramogos 2012 metų gegužės 1 dieną, rašo news.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Jauna amerikietė iš Džordžijos valstijos nė nenumanė, kad jos gyvenimą visiškai pakeis sprendimas su kolegomis po darbo pasimaudyti upelyje. Įvykdę planą jauni žmonės atrado dar ir kažkieno padarytą zip line trasą, kurią nusprendė išbandyti.

„Vieną kartą visi nusileidome be jokių problemų. Tačiau bandydama leistis antrą kartą išgirdau garsų pokštelėjimą“, - pasakoja Aimee.

Iš pradžių atrodė, kad incidentas merginai pasibaigė gana laimingai – ji atsipirko gilia žaizda ant kairės kojos – ligoninėje žaizda užverta 22 dyksniai. Tačiau tai buvo tik merginos tragedijos pradžia. Praėjus kelioms dienoms po nelaimės Aimee pradėjo jausti, kad antibiotikai veikia ne taip, kaip turėtų. Ji pasakoja, kad skausmas kojoje buvo visai kitoks, nei kitur kūne ir tai, anot jos, buvo keista.

„Tuomet vieną rytą pabudau ir pamačiau, jog mano koja atrodo taip, tarsi pūtų. Negalėjau nė kalbėti, jausmas buvo toks, jog mirštu“, - apie kraupiausias akimirkas pasakoja Aimee. Nugabenus ją į ligoninę paaiškėjo, kad merginos koją naikino mėsa mintanti bakterija. Jei gydytojai nebūtų reagavę greitai, mergina būtų mirusi. Ligoninėje per operaciją merginai buvo pašalinta kairė koja.

Taip tikėtasi sustabdyti nekrozuojantį fascitą, kurį sukelia audinius ėdanti bakteriją. Tačiau to, deja, neužteko – mergina paaukojo abi rankas ir dešinės kojos pėdą – tik taip ji turėjo didžiausią įmanomą išgyvenimo galimybę.

Reportažas apie Aimee Copeland išgyventą siaubą

Vėliau per kelias savaites trukusią reabilitacijos pragramą Aimee vėl turėjo išmokti savimi pasirūpinti. Nors mergina turėjo viską pradėti nuo pradžių, pavyzdžiui, valytis dantis be rankų, ji atsisakė pasiduoti ir leisti, kad liga sugriautų jos gyvenimą.

Ji neprarado motyvacijos judėti į priekį net ir tuomet kai po nelaimės ji buvo priklausoma nuo vaistų ir ją paliko vaikinas. „Fizinės ir psichologinės traumos manęs nesulaikė. Kai baigėsi fizinė terapija, aš sugebėjau baigti mokslus ir gauti psichologijos magistro laipsnį kaip ir planavau“, - savimi didžiuojasi Aimee.

Dabar, praėjus penkeriems metams po baisiosios ligos, Aimee dirba psichoterapeute ir keliauja po JAV sakydama motyvacines kalbas.

„Mano tikslas yra sukurti parką, kuriame neįgaliesiems būtų patogu leisti laiką. Pamenu, kai gulėjau ligoninės lovoje ir mąsčiau, kad be kojų daugiau nebegalėsiu vykti į žygius. Todėl noriu sukurti erdvę, kurioje aš ir kiti galėtų keliauti ir medituoti“, - pasakoja negandos nepalaužta mergina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(54)
(6)
(48)

Komentarai ()