Mokslininkai atliko sniego žmogaus genetinį tyrimą ir pateikė netikėtą atsakymą, kas tai per būtybė: sąmokslo teorijų šalininkams kaip šlapiu skuduru per veidą  ()

Atlikus legendomis apipintiems „sniego žmonėms“ priskirtų plaukų genetinį tyrimą paaiškėjo, kad iš tikrųjų tai tėra vietinių lokių plaukai, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami išsiaiškinti, ar legendiniai „siego žmonės“, dar vadinami ječiais, iš tiesų egzistuoja, mokslininkai išanalizavo 9 „ječių“ plaukų mėginius, paimtus iš mumifikuotų gyvūnų ir muziejuose esančių „ječių“ iškamšų – visi šie mėginiai priklausė kompanijai, kuriančiai filmą apie šiuos legendinius sutvėrimus.

Tyrimo metus gautas DNR sekas mokslininkai palygino su 15 rudųjų lokių genetinės medžiagos mėginiais. Paaiškėjo, kad 8 tariami „ječiai“ iš tiesų yra paprasčiausi vietiniai lokiai. Devintasis – iškamšos – mėginys parodė, kad tai taip pat yra lokys, tik su šuns dantimis. Tyrimo rezultatus publikuoja žurnalas „Proceedings of Royal Society B“.

Taigi, Tibete rasti „sniego žmonės“ iš tikrųjų yra Tibeto lokiai, o Himalajų „jetis“ pasirodė esas Himalajų lokys, sakė Bafalo universiteto (JAV) genetikė, tyrimo bendraautorė Charlotte Lindqvist. Ji pridūrė, kad rezultatai „veikiausiai šiek tiek nuvils filmo kūrėjus“.

Tai nėra pirmas kartas, kai DNR tyrimai paneigė garsius pareiškimus apie aptiktus sniego žmones. Prieš keletą metų Oksfordo universiteto genetikas Bryanas Sykesas taip pat analizavo įvairiose pasaulio šalyse aptiktus „ječių“ mėginius ir nustatė, kad genetinė medžiaga iš tiesų atkeliavo iš meškėnų, karvių, avių ir net žmonių. Na, bent jau šį kartą galima pasidžiaugti, kad lokiai yra kažkiek panašesni į tradicinį sniego žmonių atvaizdavimą nei meškėnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()