Netikėtas radinys: Jėzaus Kristaus statuloje surado prieš kelis šimtus metų paslėptą „laiko kapsulę“ (Video)  (2)

XVIII amžiaus Jėzaus Kristaus skulptūros restauratoriams Ispanijoje pavyko padaryti neįprastą atradimą. Paaiškėjo, kad skulptūra iš tiesų yra „laiko kapsulė“, rašo lenkų portalas wprost.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sensacingas atradimas įvykdytas ispanų vietovėje Burgo de Osma, kai buvo restauruojama Jėzaus figūra.

Kaip rašo „El Pais“, specialistai, dirbantys su skulptūra, ant jos užpakalio pamatė įtrūkimą. Kai pradėjo tikrinti šią meno kūrinio dalį, paaiškėjo, kad skulptūroje buvo kai kas paslėpta. Skulptūros viduje specialistai rado du ranka parašytus raštelius.

Kaip rašo „El Pais“, dokumente įrašyta data - 1777-ieji metai, jį pasirašė Burgo de Osma katedros kapelionas Joaquinas Minguez.

Kas šiame raštelyje buvo parašyta? Dvasininkas aprašė, pavyzdžiui, tuometinės žemdirbystės būklę. Kalbėjo apie kviečių, miežių, rugių ir avižų rinkimą. Taip pat jis paminėjo dažniausias ligas ir nurodė keletą kitų faktų, susijusių su dvasininkija.

Ispanijos leidinys pakalbino istoriką Efreną Arroyo. Jo nuomone, šis atradimas — išskirtinis ir pribloškiantis.

„Nors dažniausiai skulptūros yra tuščios, šiuo atveju buvo kitaip. Rasti ranka parašyti rašteliai“, - patvirtino mokslininkas.

Anot jo, raštelių autorius norėjo, kad jie būtų atrasti praėjus keliems šimtmečiams, todėl Jėzaus skulptūra tapo savotiška „laiko kapsule“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (2)