Ne, populiariame vaizdo įraše užfiksuotas gyvūnas nėra žiurkė ir ne, jis nesimaudo (Video)  ()

Tikriausiai jau spėjote pamatyti tą labai greitai išpopuliarėjusį vaizdo įrašą, kuriame graužikas stovi kriauklėje ir tarytum pats trina savo kūną muilu. Net ir lietuviškos žiniasklaidos priemonės spėjo pasidalinti „besimaudančios žiurkės“ vaizdeliu. Visgi, tai nėra žiurkė ir šis gyvūnas tikrai nesiprausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunku pasakyti, kodėl žmonės pagalvojo, kad tai - žiurkė. Mūsų kraštuose žiurkės nėra retos ir daugeliui jas yra tekę matyti. Jos neatrodo taip, kaip gyvūnas vaizdo įraše. Žiurkių galvos yra mažesnės, joms sunku tiesiai stovėti ant galinių kojų, o ir ilga, plona uodega yra lengvai atpažįstamas žiurkių bruožas. Iš tikrųjų, gyvūnas vaizdo įraše yra pakarana - kiek didesnis graužikas, gyvenantis Pietų Amerikoje (įrašas išplito iš Peru).

Apie tai išduoda stabili laikysena ant dviejų kojų, trumpa uodega, didelė galva ir lanksčios priekinės galūnės. Būtent dėl jų šis vaizdo įrašas taip ir išpopuliarėjo. Atrodo, kad gyvūnas save trina bandydamas nusiprausti. Iš tiesų, kažkas panašaus ir vyksta, tik ne taip, kaip įsivaizduoja žmonės.

Nelaiminga pakarana vaizdo siužete

Pakarana vaizdo įraše stengiasi nusivalyti nemalonų muilą. Graužikai dažniausiai maudosi dviem būdais - dulkėse arba liežuviu. Pastarasis būdas ir yra priimtiniausias pakaranoms. Neaišku, ar muilas nemaloniai graužia gyvūno odą, ar jam tiesiog norisi jį nusivalyti, tačiau pakarana tikrai nesistengia jo įtrinti, nusiplauti pažastis ir nugarą. Telieka tikėtis, kad šis retas laukinis gyvūnas yra prijaukintas ir po to buvo nuplautas tyru vandeniu.

Žmonių psichologijoje tai yra įprasta - mes gyvūnams lengvai priskiriame žmogiškas savybes. Mums atrodo, kad jie emocijas reiškia taip, kaip ir mes, ir iš mūsų balso tembro supranta, ko iš jų norime. Tačiau tai retai būna tiesa. Susigėdę atrodantys šunys dažniausiai tiesiog bijo, o pakaranos nesiprausia kaip žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()