Kauno saloje iškils didingas projektas: „Mokslo sala“ bus vienas žymiausių miesto objektų už 25 mln. eurų  ()

Įveikus tris finalistus, paaiškėjo galutinis Nacionalinio Mokslo ir Inovacijų centro (dar žinomo kaip „Mokslo sala“ statytojas – juo tapo bendra Australijos ir Ispanijos komanda „SMAR Architecture studio“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-04-13 Kauno saloje iškils didingas projektas: „Mokslo sala“ bus vienas žymiausių miesto objektų už 25 mln. eurų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkurse iš viso dalyvavo 144 komandos iš 44 šalių.

25 milijonus eurų kainuosiantis centras bus statomas 33 hektarų teritorijoje Nemuno saloje.

Pasak „SMAR Architecture studio“ įkūrėjo dr. Fernando Jerezo, pastato dizainas yra įkvėptas pačios solos topografijos. „Ant stogo bus įrengtos žiediškai išdėstytos pakopos, kurios kartu bus ir vietos prisėsti. Mūsų siekis, kad muziejus įsilietų į landšaftą, o parkas susijungtų su pastatu. Jau dabar esanti aplinka Inovacijų centrui sukuria formą, kuris bus uždengtas nuožulniu ir atsispindinčiu viršutiniu disku, tai taps žymiu miesto objektu“, – pasakoja Dr. F. Jerezas.

Galutiniai projektavimo darbai 2019-ųjų vasarį bus atliekami kartu su G. Natkevičiaus ir partnerių architektų biuru. Iš pradžių buvo planuota „Mokslo salą“ atidaryti šiais metais, bet vėliau atidarymo data buvo perkelta į 2021-uosius – metus prieš tai, kai Kaunas taps Europos Kultūros sostine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()