Esate nepatrauklus? Išsamus mokslinis tyrimas parodė, kad nepatrauklūs žmonės uždirba gerokai daugiau  ()

Ne paslaptis, kad gražiems žmonėms gyvenimas yra lengvesnis. Tyrimai parodė, kad gera išvaizda naudinga jūsų sveikatai, protui bei padeda rasti draugų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizinis patrauklumas gali atsipirkti tiesiogine prasme, kadangi daugelis mano, kad geriau atrodantieji uždirba daugiau. Trumpiau tariant, gražūs žmonės labiau pasitiki savimi, turi daugiau socialinių įgūdžių, o darbdaviai žiūri į juos kaip į gabesnius, o tai reiškia didesnį atlyginimą.

Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas žurnale „Journal of Business and Psychology“, parodė, kad šitoje „pelningo grožio“ teorijoje yra spragų, rašoma uk.businessinsider.com.

Satoshi Kanazawa iš Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokyklos ir Mary Still iš Masačusetso universiteto Bostone išanalizavo 20 000 jaunų amerikiečių tyrusio tyrimo duomenis. Kai dalyviams buvo 16-ka, juos apklausė ir įvertino pagal fizinį patrauklumą, vėliau tai pakartojo dar tris kartus, iki kol jiems suėjo 29-eri.

Rezultatai parodė, kad teorija, jog yra „baisumo bauda“ atlyginimui, nėra tokia paprasta. Kai buvo atsižvelgiama į kitas savybes, tokias kaip sveikata ir protas, rezultatai parodė, kad žmonės, kurie buvo sąžiningesni, atviresni ir ne tokie neurotiški, uždirbo gerokai daugiau už kitus.

Be to, dalyviai, kurie buvo „labai nepatrauklūs“, visada uždirbdavo daugiau nei tie, kurie buvo tiesiog „nepatrauklūs“. Taip buvo ir tada, kai labai nepatrauklūs žmonės buvo lyginami su vidutiniškai atrodančiais ir patraukliais žmonėmis.

Alexas Fradera tai paaiškino „BPS Digest“. Jis sakė, kad asmenybės bruožas „atvirumas patirčiai“ šiame duomenų rinkinyje buvo labai siejamas su mažesniu atlyginimu ir patrauklumu, kai paprastai šis bruožas siejamas su didesniu atlyginimu.

„Ar galėtų ši atvirumo-patrauklumo asociacija būti indikatorius, kad kai kurie labai nepatrauklūs žmonės yra labai uždari ir galbūt buvo labai atsidavę vienai konkrečiai sričiai ir manjikiškai jos siekė, neleisdami niekam jų blaškyti, ir būtent dėl to tao geriausi savo srityje? – sašė jis. – Žinome, kad atvirumas neigiamai siejasi su „darbo ištvermės“ komponentu, todėl toks poveikis yra įmanomas.“

M.Still sakė, kad ankstesnių tyrimų metodai neapėmė labai nepatrauklių žmonių, kadangi „labai nepatrauklūs“ ir „nepatrauklūs“ dažnai priskiriami vienai grupei.

„Todėl tie tyrimai neužfiksavo „nepatrauklumo atlygio“, kuriuo mėgaujasi labai nepatrauklūs darbuotojai“, – sakė moteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()